Церковне свято 1 грудня: що можна і не можна робити на день пам’яті святих Платона і Романа

Перший день зими у церковному календарі присвячено святим Платону і Роману. Їхня історря унікальна, але ще більше дивує енергетика 1 грудня. Саме сьогодні можна просити Господа про захист рідних і здоров'я близьких. Не прогавте можливості розпочати діалог зі Всевишнім.

Мученики Платон і Роман хоч фактично не були сучасниками, але мають багато спільного у своїй історії. Обидва походили з благородних родин, але обидва зазнали мук за свою віру. Святий Роман навіть намагався навертати язичників, та все було марно.

Церковне свято 1 грудня

Неймовірна сила духу зарядила назавжди 1 грудня своєю енергією. Сьогодні можна і варто просити про здоров’я. Втім, піклуватися слід не про себе, а про близьких. Тому у молитві, направленій до Господа, потрібно говорити про зцілення душі. Якщо у вашій родині прихворіли дітки, обов’язково потрібно піти до храму, поставити свічку під образом покровителя малечі – Святого Миколая. А свій ранок слід почати з запалення лампадки та читання такої молитви:

Господи наш, Ісусе Христе! Коли Ти ще жив на землі, до Тебе люди приносили своїх хворих, а часто й самі вони приходили до Тебе цілими громадами, і Ти немічних зводив на ноги, прокажених очищав, сліпим повертав зір, німим мову, а глухим слух, і всім тяжко недужим подавав здоров’я душі і тіла. Поглянь, Господи, у Своєму милосерді і на мене (цього, цю) хворого (хвору) Твого (Твою) раба (рабу), (ім’я), і, якщо така Твоя свята воля, поверни мені (йому, їй) здоров’я.
Та якщо здоров’я тіла могло б бути загрозою для спасіння моєї (його, її) душі, а ця недуга є дорогою, яка заведе мене (його, її) до Тебе, тоді ласкою Своєю допоможи мені (йому, їй) з відданням Твоїй святій волі, терпеливо, без скарги й нарікання переносити цю недугу. Нехай це терпіння буде мені (йому, їй) на відпущення і спокутування всіх моїх (його, її) провин та на зібрання заслуг для вічного життя. І моїм (його, її) життям, і моєю (його, її) смертю хай буде прославлене ім’я Пресвятої Тройці, Отця, і Сина, і Святого Духа, на віки вічні.
Амінь.

Зверніть увагу, що 1 грудня не можна відмовляти жебракам у милостині, можна давати все: від непотрібного одягу до їжі. Також не бажано вирушати у дорогу

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.