День святого Миколая 2021: що подарувати дитині та як правильно молитися, аби малюк не хворів весь рік

День святого Миколая - одне з найважливіших свят у церковному календарі. Його вважають дитячим і тому молитися сьогодні слід саме за малюків.

19 грудня всі українські діти чекають з нетерпінням, адже саме у цей день всі малюки знаходять під подушками чудові подарунки від Святого Миколая, якого уособлює тато чи мама.

Святий Миколай Чудотворець
Святий Миколай Чудотворець

Що подарувати на День святого Миколая?

Важливо, аби сьогодні подарунок ніс сенс для дитини. Розважальні іграшки, забавки краще лишіть під ялинкою – і хай вони чекають Нового року. 19 грудня ваш дарунок може бути втіленням того, що ви найбільше бажаєте малюку.

Варіантів може бути багато:

  • Пазли
  • Книга
  • Бізіборд
  • Набір кубиків чи лего
  • Знаряддя для занять спортом
  • Музичний інструмент

Старшим дітям, підліткам можна дарувати абонементи у спортзал.

Як молитися на День святого Миколая?

19 грудня – чудовий день, аби причити до молитви малюка. Дорослим же обов’язково слід звернутися до Господа та Чудотворця, аби Сили Небесні оберігали карапуза, давали йому здоров’я та сил зрости. Всевишній обов’язково дослухається до вас та допоможе у будь-якій ситуації.

Налаштуйтеся на молитву серйозно. Прочитати вранці після сну можна такі рядки:

О, Всесвятий Микола, угодник Господа, наш заступник і в будь-яких скорботах помічник. Допоможи мені грішному та смутному в моєму житіє, умоли Господа дарувати мені залишення моїх гріхів, скоєних від юності і протягом життя всієї, справою, словом і думкою і всіма моїми почуттями. І допоможи мені, окаянному, умоли Господа Бога позбавити мене від поневірянь і вічних мук. Так завжди прославляю Отця, Сина і Святого Духа, і твоє милостиве заступництво, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.