Церковне свято 30 грудня: що можна і не можна робити день святого пророка Даниїла і трьох отроків чесних

30 грудня часто присвячується передноворічним турботам. Та багато православних забуває істинний сенс цього дня, який має дуже сильну та специфічну енергетику.

За 600 років до того, як перша зірка сповістила про народження Сина Господнього, було зруйновано святий храм в Єрусалимі. Вавилонський цар не просто розтоптав християнські цінності, а й почав змушувати вірян відступитися своєї віри. Четверо юнаків Даниїл, Ананія, Азарія і Мисаїл потрапили до лап так званих мудреців Навуходоносора. Та з Божою поміччю перевершили всі знання наближених до правителя.

Церковне свято 26 жовтня
Церковне свято 30 грудня

Розгнівався східний деспот та вирішив кинути хлопців до печі. Молитва врятувала. Вогонь не торкнувся вірян. Диво врятувало пророків. Цар не витримав, змилувався, але лишив їх у полоні. До глибокої старості у неволі жили чоловіки, але Господа славити не припинили.

За повір’ям сьогодні, 30 грудня, всі четверо святих спускаються на землю послухати, хто старанно молиться, а хто ні. Якщо людина серце відкрила та пустила у душу віру – то підсилювали її слова вірні служителі Господні, якщо ж навіть православний чоловік дозволяв собі пити, гуляти, байдикувати – про всі гріхи докладали вони Богу.

Аби кара Всевишнього не торкнулася вас, прочитайте обов’язково до 12 години дня такі рядки:

Боже наш Всемогутній, Творцю людей та їхній милосердний Цілителю, Ти благоволив, щоб сім’я, створена подружнім союзом, стала образом союзу Христа і Церкви.

Молимо Тебе: подаруй Своє благословення цій сім’ї, яка зібралася в Твоє ім’я. Нехай у ній перебувають любов, єдність, палання духу, ревність у молитві, турбота одне про одного та про всіх нужденних братів.

Господь Ісус Христос, який жив у Назареті разом зі своєю Родиною, нехай завжди перебуває у цій сім’ї, береже її від усякого зла та допомагає нам бути єдиним серцем і єдиною душею на віки вічні. Амінь

Від Тебе, Господи, одержуємо всі дари благі. Благослови нашу сім’ю, нехай будуть усі члeни нашої сім’ї до вподоби Тобі, нехай царює в ній мир і християнська любов. Амінь

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.