Церковне свято 16 січня: що можна і не можна робити на пророка Малахії і Гордія– традиції та прикмети

Сьогодні церква вшановує дуже незвичайних святих. Вважається, якщо помолитися у цей день - Господь обов'язково почує, а головне дослухається до ваших слів.

Святий пророк Малахія увійшов у православний канон, як людина, якій дісталося божественне знання. Саме цьому чоловіку були вкладені думки про страшний суд Господній і Другий прихід. До речі, вважається, що цей вірянин дружив з Ангелами та міг з ними розмовляти.

Церковний календар на вересень
Церковне свято 16 січня

А ось у мученика Гордія доля була геть іншою. Він відзначився перед церквою своєю стійкістю. Чоловіка виховала християнська родина, але коли язичники почали переслідувати вірян, рідні люди видали святого.

16 січня – це енергетично перенасичений день. Сьогодні потрібно берегти сили та очистити свій розум. Можна сповідатися або відвідувати службу. Рваний одяг на Малахія та Гордія краще не одягати, але й нові наряди не потрібно покупати.

Перед виходом з дому прочитайте молитву, яка захистить ваше здоров’я та додасть сил всій родині:

Отче Небесний! Даруй мені благодать всіляко берегтися подавати дітям моїм спокуса моїми вчинками, але, постійно маючи на увазі їх поведінку, відволікати їх від помилок, виправляти їх похибки, приборкувати завзятість і норовистість їх, воздерживать від прагнення до суєти і легковажності та не захоплюються вони безумними помислами; та не ходять слідом серця свого; та не забудуть Тебе і Закону Твого. Та не погубить беззаконня розуму і здоров’я їх, та не послаблять гріхи душевних і тілесних сил їх. Суддя праведний, що карає за гріхи батьків до третього і четвертого роду, відверни таку кару від дітей своїх, не карай їх за гріхи мої, але покропи їх росою благодаті Твоєї; да процвітають в чесноти і святість; да зростають в ласці Своїй Твоєму і в любові людей благочестивих.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.