Яке сьогодні свято – 21 лютого: що можна і не можна робити на день Захарія Серповидця – традиції, прикмети

Церковне свято 21 лютого присвячено особливій людині, вірянину, який попри все ніс світло вчення Христового простим містянам. Дізнайтеся більше у матеріалі.

Церковне свято 21 лютого вважається немуворим, але дуже шанованим. Все через поважну персону, якій вона присвячено.

Святий Захарій жив задовго до народження Спасителя. Одного разу уві сні йому наснився свиток у формі Місяця-серпа. Це так Сили Небесні сповістили чоловіка, що він має дар. Згодом він передбачити зможе прихід Мессії, а ще буде вмовляти царя побудувати християнський храм.

Святитель Никифор
Церковне свято 21 лютого

Вважається, що сьогодні можна починати ремонти, прибирати оселю та лагодмти речі. А ось займатися здоров’ям сьогодні не варто. Можна посилити хвороби. Особливо це стосується стоматологічних недугів. Також не можна заздрити. Вважається, що всі негативні думки сьогодні повертаються сторицею.

Аби Господь вас оберігав та не давав темним силам проникнути у душу, слід зробити такий невеликий ритуал: перед сном обійти кожен куток з церковною свічечкою, прокоптити його, а в кінці тричі перехреститися запаленим вогнем. Молитися слід такими рядками:

Милосердний Господи, Ти ради нас ради нашого спасіння переніс страшні терпіння, наругу і смерть, і похорон тілом, а після Воскресіння Твого Ти всіх, хто з вірою до Тебе приходить, подаєш Твоє Безмежне Милосердя, Твою допомогу в годині смутку та немочі духовної й тілесної. Ти в усі дні життя нашого тримаєш Правицю Твою Святу над нами. Прийми ж, Милосердний і Благий Спасителю мій, Джерело життя мого, чистосердечну і безмежну подяку за Твоє Милосердя до мене, недостойного грішного слуги Твого, бо Ти повернув мені здоров’я, скріпив мої сили, підняв мене з постелі недуги і поблагословив знову ходити ногами моїми по цій грішній землі. Прийми, Сину Божий, цей мій не лукавий, а щедрий дар молитви і подяки Тобі за Твою Милість до мене і благаю Тебе: не залишай мене без опіки Твоєї, а керуй мною і життям моїм, щоб жив я за Заповітами Твоїми і чинив Святу волю Твою, і прославив Тебе, і сподобився б досягнути вічного і радісного життя в Твоєму Небесному Царстві. Поблагослови мене, щоб я там на Небі, і тут на землі вихваляв і прославляв Тебе, з Безпочатковим Твоїм Отцем, і Животворним і Святим Твоїм Духом, на віки віків. Амінь.

Бажаємо, щоб церковне свято 21 лютого приносило вам бажане щастя і душевний спокій!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.