Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння в умовах комендантської години в Україні

Сьогоднішні події в Україні не викликають бажання святкувати та збирати гостей. Втім, Великдень 2022 відзначати ми будемо попри всі лихі події.

Великдень 2022 залишається головним святом для українців. Перемога духу життя над смертю – ось лейтмотив нашої нескореної нації та цієї великої події. 24 квітня всі православні українці чекають, як ніколи.

Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння

З давніх-давен до Воскресіння Христового ретельно готувалися: білили хати, готували вишукані страви і чепурилися. Та як бути зараз, коли пів країни у скорботі?

Митрополит Епіфаній зазначає, що українці вже відзначали це свято за складних умов. Головний сенс свята – це перемога над злом. Христос страждав за наші гріхи, і зараз ми проходимо випробування також. За словами церковника, потрібно зараз молитися та вірити, що скоро лиха година для України закінчиться.

Як святкуватимуть Великдень 2022 у регіонах?

На щастя більшу частину України наші захисники вже звільнили. Втім, забувати про небезпеку не слід. На Полтавщині, наприклад, богослужіння буде проводитися без вірян у храмах. На Волині ж навіть під час комендантської години буде дозволено відвідування культових споруд. Втім, народ попереджують, що потрібно мати при собі паспорт.

Церковне свято 27 січня
Великдень 2022: коли дата і як відвідувати богослужіння

На Вінничині духовенство взяло рішення перенести години служби.

Так, освячення кошиків буде відбуватися 23.04 з 11.00 до 20.00. У неділю ж богослужіння розпочнеться о 7.30.

Маленька порада: перед суботою відвідайте храм, якому довіряєте та запитайтеся служителів про розклад. Нехай Великдень 2022 принесе нам всім перемогу над злим сусідом та звільнить душі від гріха.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.