Церковне свято 24 квітня: що можна і не можна робити на Великдень 2022 – традиції, прикмети

Сьогодні - найбільше свято всіх християн Східного обряду. Світлий Великдень нехай принесе мир та злагоду кожному, хто сьогодні звернеться з молитвою.

Великдень цього року вважається пізнім, втім від цього не менш світлим. Сьогодні кожна молитва має велику сила, а думки потужну енергетику. У цей день можна знайти свій сенс життя, очистити душу та відпустити свої гріхи з образами.

Церковне свято 24 квітня

Звертатися до Господа потрібно вдома при свічках та перед образом Спасителя. Особливо важливою є молитва “Воскресіння Христове бачивши”. Її слід прочитати щонайменше 3 рази на день. Цими рядками не просять матеріальних благ, але Творець наділить добром кожного, хто їх промовить сьогодні.

“Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і сущим у гробах, життя дарував. (тричі)

Воскресіння Христове бачивши, поклонімось святому Господу Ісусу, єдиному безгрішного. Хресту твоєму поклоняємося, Христе, і святе воскресіння твоє співаємо і славимо: ти бо єси Бог наш, крім тебе іншого не знаємо, ім’я твоє іменуємо.

Прийдіть усі вірні, поклонімось святому Христовому воскресінню: се бо Хрестом прийшла радість всьому світу. Завжди благословляючи Господа, співаємо воскресіння Його: бо перетерпівши розп’яття, смертю смерть зруйнував (тричі). Амінь”

Церковне свято 24 квітня

Православні вітання на Великдень-2022

Традиційно на свято Воскресіння Господнього вітаються словами: “Христос воскрес! Воїстину воскрес”. Втім, кожній людині буде приємно почути у цей день ще більше теплих слів. Ось кілька варіантів побажань, які будуть доречними і на застіллі, і в смс:

  • Вітаю з Великоднем! Бажаю щастя і радості, віри і благополуччя! Нехай чудесне свято принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро у взаємини, а головне – здоров’я і мир. Нехай господня ласка зігріває і навчає щастя. Христос Воскрес!
  • У день найсвітлішого православного свята хочу побажати вам миру, спокою і благополуччя. Нехай Господь береже вас і ваших рідних від дрібних і великих проблем. Бажаю, щоб цей день став початком нового і світлого життя.
  • З Великоднем! Нехай ангел охоронець оберігає вас від усіх негараздів. Думки будуть світлими, а щастя в дім приходить із кожним новим світанком. Хай ваше життя наповниться яскравими зустрічами і подіями, вірними друзями, хорошим настроєм і приємними відчуттями.
  • Вітаю зі світлим святом Христового Воскресіння! Нехай передзвін великодніх дзвонів принесе лише благі вісті, нехай серце наповниться радістю, а віра допомагає долати труднощі
  • Зі світлим святом! Нехай ангел закриває своїм великим, надійним крилом від усіх негод, думки нехай будуть світлі, нехай щастя в дім приходить з кожним світанком. А життя наповниться яскравими подіями, чесними друзями, позитивним настроєм і приємними відчуттями.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.