2 травня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день преподобного Івана Печерника, традиції

Іван Печерник вважається українським святим та боронителем наших хлопців. Дізнайтеся все про день його вшанування, який є дуже важливим у церковному календарі.

Іван Печерник. Згадки про цього святого дуже розмиті у літописах та церковних записах. Вважається, що своє прізвище отримав, адже був послушником Києво-Печерської лаври. Мощей його не збереглося, а дослідники і досі шукають де ж може бути похований чоловік.

2 травня 2022: яке сьогодні свято

Традиційно на 2-ге травня читають молитву жінки за своїх синів. Здавна вважається, що мамина молитва – найсильніша. Вона долітає прямо до Ангела-охоронця і Спасителя нашого. Слід просити для дитини не матеріальних благ, а розуму, мудрості, а також сил та наснаги. Аби посилити дію вашого звернення до Всевишнього, після читання рядків зав’яжіть вузилок на нитці або зробіть строчку на тильній стороні вашої рубашки.

Молитву слід читати в обід та перед сном. Запаліть також свічку. Якщо полум’я згасне – не слід його наново запалювати. Це негарна прикмета. Краще сховайте свічку у ряднину, а собі візьміть нову та скажіть:

О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге і щасливе життя, земні і духовні твої блага, щоб він разом з нами приносив подячні молитви тобі, всещедрому Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі і ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.