Церковне свято 15 липня: що можна і не можна робити на день покладання ризи пресвятої Богородиці — традиції

Церковне свято 15 липня вважається дуже важливим для всіх, хто відкрив душу і серце Спасителю, адже вшановується реліквія Божої Матері. Що можна і не можна робити у цей день? Читайте у матеріалі.

Історія життя Пречистої наповнена сенсом і символами. Аби вшанувати Діву Марію, ми відзначаємо церковне свято 15 липня. Сьогодні церквою згадується, як була знайдена священна риза Богородиці. Вона має цілющу силу, здатна лікувати навіть від найтяжчих хвороб.

Перед Успінням Свята Матір передала її благочестивій родині, згодом реліквію побачили прості віряни.

Як правильно молитися на церковне свято 15 липня?

Церковне свято 15 липня: що можна і не можна робити

Так, як Богородиця стала з давніх-давен покровителькою українського народу, наших козаків, на православне свято 15 липня можна просити захисту та здоров’я. Почніть свій ранок з такої дієвої молитви:

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна ти між женами і благословенний плід утроби твоєї, бо ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

Достойно є воістину величати блаженною тебе, Богородицю, присноблаженну, і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, тебе величаємо.

Під твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбав нас, єдина чиста і благословенна.

Преславна приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові твоєму і Богові нашому, щоб спас задля тебе душі наші.

Традиції і прикмети на церковне свято 15 липня?

Церковне свято 15 липня: що можна і не можна робити

15 липня, день покладання ризи пресвятої Богородиці, вважається не суровим святом. Проте, бажано відвідати храм для ранкової чи вечірньої служби. Можна братися за нові справи, адже Пречиста благословляє сьогодні кожного, хто щирий душею. Сьогодні віщими вважаються сни.

Доброю прикметою є побачити жовті листочки на деревах: цей сповідник ранньої осені, стане звісткою про те, що слід до вересня завершити всі важливі справи. Також, якщо вам насниться дорога, то дуже скоро близька людина зробить вам подарунок.

Нагадаємо, що православне свято 15 липня може бути Днем Ангела для ваших знайомих. Не забудьте привітати тих, хто хрещений під покровом святий Іувеналія, Фотія.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.