Яке завтра православне свято: 26 серпня, що можна і не можна робити, традиції, молитви, іменинники

Яке завтра православне свято : 26 серпня день Віддання свята Преображення Господнього та шанування пам'яті Святого Тихона Задонського. Як святкувати та правильно підібрати молитву?

Яке завтра православне свято? Церковний календар нагадує, що завершується відання Преображення Господнього, святкування якого мало початок 19 серпня. У церквах востаннє читають молитви та співають піснеспіви. Також цього дня шанують пам’ять церковного діяча та богослова Тихона Задонського. Він був вірянином, людиною з великої літери та вів правильне, духовне життя, намагався жити просто, без зайвих розкошів. За свої заслуги перед Господом він отримав титул єпископа. Тихон Задонський при житті займався облаштуванням храмів та докладав багато сил до організації системи духовної освіти. Після своєї смерті був зарахований до лику святих.

26 серпня: яке завтра православне свято, що можна і не можна робити

Церковне свято 29 липня
Яке завтра православне свято: 26 серпня

У день пам’яті Святого монаха Тихона Задонського не можна сумувати та плакати, лаятись, сваритись, бажати комусь зла. Не рекомендують займатися важкою фізичною роботою та давати гроші у борг.

У селян був звичай прибирати в оселі та погребах, вважалося, що якщо цього не зробити, зимою сім’я буде голодувати. Тому можна долучитись до святкування, навівши лад у своєму домі.

26 серпня: яке завтра православне свято та як правильно молитися

22 серпня: церковне свято
Яке завтра православне свято: 26 серпня

Християни у цю дату часто моляться Страсній іконі Божої Матері та просять у неї захисту від хвороб. Тож зранку можна відвідати церкву та попросити за себе і своїх близьких молитвою.

“Пресвята Богородице, Ти показалася нам у Чудотворному образі Матері Божої Чернівецької «Надії Безнадійним», припадаючи до Твоїх стіп, віддаю Тобі поклін і славимо Твоє Материнство. Взиваю до Тебе Пречиста, вислухай голос благання мого, бо Ти Єдина маєш ключ, материнської радості. Схиляючи голову перед Тобою, найперше прошу занеси до Господа подяку за все що я отримала (отримав) в подарунок від Господа, з перших днів життя мого аж до цієї хвилини. Донеси Синові Своєму і Богові нашому подяку подружжя мого за дар вінців шлюбних. А найбільше прошу Тебе Пречиста донеси благодарення Всевишньому за все, що Бог затримав у своїй скарбниці та дозволив моєму подружжю гідно приготувати стежку Божому Милосердю. Ми годимося з волею Бога для здійснення на нас Божих планів. Пречиста Діво, я люблю свій хрест і буду його нести до кінця днів своїх, не смію нарікати на свою недугу – нерадісну долю, хоч часто бунтує дух мій і розум шукає поживи, а надія прямує в безнадійність, та в останні хвилі розбурханих пристрастей споглядаємо на Твою Ікону Чернівецьку і Надія повертається. Пречиста Діво, суха лоза виноградна по весні покривається листячком, а пташка Божа гніздечко звиває з надією, множиться світ красний плідністю, полишаючи слід премудрості Божої. Тож і я сповнена (сповнений) надією, що Ти Богородице маєш Ласку перед Господом – подаєш всім хто потребує помочі. Мати Божа Чернівецька, знаю про численні свідоцтва батьків, котрим дароване чудесне народження дітей, тому і я з вірою віддаю своє подружжя під Твоє заступництво, очікуючи благословенної вістки взиваючи голосом побожним:

Мати Божа Чернівецька моли Бога за нас грішних.”

Нагадаємо, що на православне свято 26 серпня радять привітати з іменинами Ірину, Ксенію, Євдокію, Парамона, Миколу, Костянтина, Олексія, Василя, Івана, Тихона та Максима з днем Ангела.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.