Яке церковне свято 30 серпня 2022: День пам’яті день пам’яті святого Мирона — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 30 серпня 2022 року: день пам'яті священномученика Мирона, який хоробро відав своє життя за ім'я Господнє. Дізнайтесь, як вшанувати пам'ять святого.

Церковний календар на 30 серпня вшановує пам’ять великомученика Мирона, який жив ще в III сторіччі. Він вів богобоязливий спосіб життя та служив церкви. Одного разу, коли святий Мирон звершував богослужіння, до храму увірвалися воїни й схопили всіх присутніх. Великомученик намагався заступитися за співвіруючих, але був жорстоко покараний за це. Служителя Мирона стратили, відсікши голову.

Яке церковне свято 30 серпня 2022 року: що можна і не можна робити?

Яке церковне свято 30 серпня 2022

У день пам’яті мученика Мирона, як не дивно, заборонено ходити до церкви, ходити на цвинтар та поминати. Не рекомендують грати весілля та оголошувати заручини. Вважалось, що в цей день жінка може позбутися своєї краси, тому не радять довго роздивлятися відбивання в дзеркалі.

30-го серпня можна робити консервацію, готуючись до зими. В день шанування пам’яті святого Мирона рекомендуюсь допомагати самотнім та овдовілим жінкам, приносити гостинці та допомоги поратись по дому. Є повір’я, що для того, щоб вигнати нечисті сили з оселі треба позбутися непотрібних, зламаних, чи старих речей.

Яке церковне свято 30 серпня 2022 року: як правильно молитися?

Яке церковне свято 30 серпня 2022

Сьогодні традиційно слід просити у Всевишнього сил та здоров’я собі, рідним, близьким та друзями. Зверніться вранці до Господа такими рядками:

Премилостивий Боже Всемогтній! Прости провини у яких каїмося перед образом Твоїм та наділи кожного по вірі своїй ласкою, турботою. Та даси нам здоров’я міцного, аби сильніше вірували у Тебе, адже Ти, Отче, не проходиш повз дітей своїх нерозумних. Просимо молитвою цією за отців та матерів живих та покійних За братів та сестер наших. Ібо давши наснаги ми ідемо вперто до Серця Твого, прославляючи Сили Небесні та тут на земному шляху боремося з лихом бісовським, аби двері Дому Твого не зачинялися для всіх сердець страждальних. Амінь.

Нагадаємо, що у свято 30 серпня радиться привітати з Днем Ангела: Олексія, Дмитра, Іллю, Мирона, Павла, Уляну та Пилипа.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.