Яке церковне свято 4 вересня 2022: День пам’яті святого Агафоніка Нікомидійського — традиції, прикмети

Сьогоднішня дата набула церковно-народних традицій. Дуже важливо 4 вересня до Всевишнього звернутися саме жінкам. Тож, яке церковне свято 4 вересня 2022 року і як у нього правильно молитися? Про все ви дізнаєтеся у матеріалі.

Яке церковне свято 4 вересня 2022? Сьогодні дуже важливий день для православного календаря. За каноном ми маємо вшановувати пам’ять Агафоніка Нікомидійського. Мученик жив у 4-му столітті нашої ери. Походив із багатої знатної родини. Гарну освіту та християнські цінності отримав ще у дитинстві. Багато язичників вдалося навернути на правильний шлях святому, але за це й поплатився життям.

Яке церковне свято 4 вересня 2022: традиції дня

Яке церковне свято 4 вересня 2022

Православне свято 4 вересня має у собі багато язичницьких традицій з українського фольклору. Пращури вірили, що сьогодні не можна жінкам з дітьми ходити до лісу, адже їх можуть вкрасти тамтешні потойбічні істоти. Саме тому наші прабабусі у цей день мали звичку збиратися на посиденьки з подругами та родичками. Запрошували дівоцтво, аби передати свою енергетику для успішної вагітності. Тим, хто вже при надії, можна пов’язати подружці, яка мріє про дитину шерстяну нитку на руку.

Проте, голосно веселитися на церковне свято 4 вересня ніяк не можна. Також не слід давати у борг гроші. Не рекомендується ходити босоніж та прибирати останню городину.

Яке церковне свято 4 вересня 2022: молитва дня

Церковне свято 22 липня: що можна і не можна робити
Яке церковне свято 4 вересня 2022

Прадавні українки вірили, що саме у сьогоднішню дату потрібно звертатися з молитвою про дитину. Просили про малюка, звісно, у Богородиці. Читали рядки тричі, а потім хрестилися:

“О, Пречисто Діво Маріє! Це твоя раба Божа звертається з молитвою щирою. Зглянься над муками моїми, яку терплю, як продовжувачка роду Єви. О, Владичице Господня, яко ти не терпіла страждань та привела у світ Спасителя, так і мені дай милість привести нове життя у сьогодення та позбави від скорботи, що належить мені пережити під час пологів, і нехай Син Божий спасе мене від смерті в годину народження та прилучить плід лона мого до Божої милості. Амінь!”

Нагадаємо, що на церковне свято 4 вересня 2022 ви можете привітати з Днем Ангела своїх знайомих. Іменини сьогодні відзначають:Анфіса, Аріадна, Василь, Гаврило, Іларіон, Іван, Ісак, Макар, Михайло, Олександр, Олексій, Панас (Опанас), Федір, Федора, Фелікс.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.