4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято і що заборонено робити за прикметами

На календарі 4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято? Цей день має під собою багато цікавих традицій та прикмет, які за повір'ям краще не порушувати, аби не наврочити собі. Дізнайтеся все про нинішню дату.

Другий місяць осені завжди має багато цікавих церковних і фольклорних традицій, і не є виключенням 4 жовтня 2022 року. Яке сьогодні народне свято? Насправді ця дата поєднала у собі вірування і православні, і автентичні українські. Так склалося, що християнство нерівномірно поширилося після 988 року та у суспільстві продовжували жити язичницькі вірування.

З одного боку у храмах на службі сьогодні будуть вшановувати священномучеників Іпатія та Андрія. Вони вели свою діяльність у місті Ефес, яким управляв імператор, що ненавидів все, що було пов’язано з ім’ям Христа. Поганці схопили вірян та влаштували їм найстрашніші тортури: палили навіть ікони на тілах бідолах. Втім, Господь упокоїв душі і подарував вічне життя в Едемі.

4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято

4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято

Вже важко знайти витоки фольклорних традицій 4 жовтня. Проте, до нас дійшло кілька важливих традицій та заборон. Ця дата — не найкраща для фінансових операцій та планування бюджетів. Є ще одна цікава прикмета: не слід стояти на порозі сьогодні. Вважається, що так можна упустити свою вдачу.

Не підходить цей день також і для сватання. Вважалося, що всі хлопці можуть отримати гарбуза, бо у дівчини різко може зіпсуватися настрій.

Можна сьогодні приділити час прибиранню та веденню господарства.

4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято та прикмети

4 жовтня 2022 року: яке сьогодні народне свято

Зверніть увагу, що по сьогоднішній даті можна передбачити погоду на найближчі дні:

  • Дме північний вітер — до крижаної неділі;
  • Помаранчеве сонце вранці — вночі можуть бути заморозки;
  • Трава лягла додолу і пожухла — чекайте дощів весь тиждень;

Нагадаємо, що народне свято 4 жовтня 2022 року може бути для багатьох ваших знайомих ще й Днем Ангела. Сьогодні іменини святкують: Агнія, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Ісаак, Олександр, Олексій, Костянтин, Петро.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.