Церковне свято 6 листопада 2022 року: що можна і не можна робити на День ікони Божої Матері, традиції

Яке церковне свято відзначається 6 листопада 2022 року? Віряни шанують святий образ Божої Матері "Всіх скорботних радість". Дізнайтеся, яких традицій треба дотримуватися молодим дівчатам, щоб щасливо вийти заміж та жити у достатку.

6 листопада 2022 року православними вірянами відзначається день вшанування пам’яті ікони Божої Матері, яка має назву “Всіх скорботних радість”. Образ Богоматері мав велику, чудотворну дію — зцілював хворих та виганяв нечисту силу з людей. Сьогодні іконі моляться, просячи здоров’я, а жінки молять про сімейне щастя та взаємне кохання, а також щоб народити здорову дитину.

Церковне свято 6 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Церковне свято 6 листопада 2022 року: що можна і не можна робити?

Церковне свято 27 жовтня 2022 року: що можна і не можна робити
Церковне свято 6 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Традиційно сьогодні, на свято ікони Матері Божої, влаштовували домашні вечорниці незаміжні дівчата. Молоді красуні збиралися з подругами, пряли пряжу, займалися рукоділлям, пліткували про жіноче та розповідали одна одній страшні історії. Існувало повір’я, мов якщо сьогодні дівчину покличуть заміж, треба погоджуватися. Такий шлюб буде міцним та щасливим, а діти — здорові. Ікона Божої Матері вважається покровителькою сім’ї, тому сьогодні до неї приходять помолитися жінки, які не можуть знайти своє сімейне щастя. Господині пекли пироги та пригощали родину та друзів, а господарі займалися роботою у дворі. На свято пам’яті чудотворному образу існували заборони, дотримання яких могло захистити від лиха:

  • Не можна сьогодні сидіти вдома нудьгувати. Потрібно збиратися з близькими та друзями, спілкуватися та веселитися.
  • З дзеркалами треба поводитися обережно. Розбити у цей день дзеркало особливо погана прикмета.
  • Не можна злитися на близьких та показувати свою гординю. Щастя вам це не принесе.
  • Не слід занадто переїдати та вживати міцні алкогольні напої.

Нагадаємо, що у церковне свято 6 листопада 2022 року відзначають іменини: Акакій, Микола, Іван, Панас, Ян, Петро та Олексій.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.