9 лютого: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Дев'яте лютого відоме серед вірян як свято, коли у православній церкві відзначають день перенесення мощей Іоанна Златоуста. Чого не можна сьогодні робити?

Яке сьогодні свято? Сьогодні – день перенесення мощей Златоуста. Відомо, що він дуже любив читати Святе Письмо. Окрім цього, Іоанн – учень найкращих із найкращих.

Чоловік був хрещеним 367-го року Мелетієм Антіохським. Потім зовсім скоро Іоанн став читцем. Усе це через те, яку блискучу освіту здобував Іоанн. Звісно, від 372-го року він вчився ще й у місцевій школі. Після смерті матері Златоуст став ченцем.

На пропозицію очолити єпископську кафедру він дає ніщо інше, як відмову. Чоловік багато працює. Результатом його роботи стає відома праця Шість слів про священство. Далі Златоуст жив ще й у пустелі, там він напрацював аж дві грандіозні роботи всього лише за чотири роки перебування у відлюдді.

Згодом, у 397-му, по смерті архієпископа Нектарія, Іоанна викликали в Антіохію. Його призначили патріархом. Златоуст був своєрідним реформатором: він удосконалив священство, віддав багато коштів на лікарні.

Після того, як керівниця міста образилася на Іоанна, вона захотіла його вигнати із земель, проте в ту ж ніч у них померла дитина, жінка перелякалася й повернула Златоуста.

Іоанн дуже захворів, його перевели до глухого міста Піфіунта. Чоловік добирався туди хворий впродовж трьох місяців. Недалеко від міста Комани сили покинули його, він промовив “Слава Богу за все!” і помер.

Чого не рекомендують робити 9 лютого?

Не радять сьогодні мити голову

Не мийте сьогодні голову
Не мийте сьогодні голову

Не даруйте сьогодні подарунків і не приймайте їх

Старайтеся обмежити коло спілкування, аби вас не врікли

Краще не веселіться, а проведіть день помірно

Народні прикмети на 9 лютого

Якщо сьогодні місяць білого кольору – скоро буде холодніше

Якщо сьогодні по небу пливли хмари – чекайте на сніг

Схожі статті