17 червня: хто сьогодні святкує День ангела? Петро Порошенко та Софія Ротару приймають вітання

По церковному календарю віряни орієнтуються, яке свято чекає на них сьогодні та яких правил варто дотриматися, аби не накликати негараздів. Дізнаємося, хто зустрічає свого ангела-охоронця 17 червня.

День ангела  – важливий день для всіх українців, які вірять у добро, світло, молитву та Бога. За традицією варто зібратися за одним родинним столом та подякувати ангелу-охоронцю за власний захист. Отож, 17 червня свої іменини мають ряд таких імен: Петро, Єлізар, Іван, Назар, Митрофан, Мефодій, Митрофан, Ян, Софія, Марта, Марія, Марфа.

З відомих особистостей День ангела відзначають: політик, державний діяч та п’ятий президент України Петро Порошенко, а також українська естрадна співачка молдовського походження Софія Ротару. Кожен з них представник різних галузей, однак відзначилися та стати знаменитими змогли на території України.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Окрім цього, віряни не забувають й свята за церковним календарем, тому сьогодні вшановують пам’ять святого Митрофана. Варто дотриматися певних правил, аби не згрішити перед Всевишнім: не сваріться та не купайтеся у відкритих водоймищах; не радять лягати спати занадто рано; не розглядайте себе у дзеркалі.

Ті, хто дотримуються цих порад сьогодні моляться святому Митрофану, аби попросити великий урожай на ситну осінь. З цією датою пов’язують початок роботи з консерваціями та удобрення городів, тому можна вважати цей день сприятливим для підживлення земельних ділянок.

74-річна Софія Ротару схвилювала зірок і фанатів
Софія Ротару

Не забувайте за свого ангела-охоронця, однак гучні святкування, музику, танці й співи краще відкласти на потім, адже у свої іменини варто помолитися та попросити про ще більший захист та власний добробут. Отож, вітаємо всіх імен з їхнім Днем ангела та українських знаменитостей Петра Порошенка та Софію Ротару.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.