Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

7 квітня 2024 року відбувається церковне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Що не можна робити цього дня? На які прикмети слід звернути увагу?

Церковне свято 7 квітня 2024 року

Яке церковне свято відзначають віряни 8 травня
Яке церковне свято відзначають віряни 8 квітня

Благовіщення завжди випадає на Великий піст чи Світлу Седмицю. Цього дня піст послаблюється. Спеціально до цієї дати готували кулеб’яку.

Працювати на це свято вважалося на Русі великим гріхом. Люди вірили: хто нехтує цією забороною, весь рік проведе у тяжкій, але марній праці.

Люди у Благовіщення ходили до церкви. Дівчата і жінки молилися про народження дитини, лікування безпліддя, здоров’я для дітей.

Згідно з повір’ями, цього дня сам Господь благословляє землю і все, що на ній росте. Тому за старих часів існувала традиція освячувати напередодні або в саме свято насіння для посіву.

Народні прикмети на 7 квітня 2024 року

Дощ на Благовіщення – вродиться жито, а ще цілий рік буде гарна рибалка. Гроза — до сприятливого врожаю горіхів.

Сніг не зійшов з дахів — ще місяць лежатиме. Тепла ніч напередодні свята — до теплої весни. Ясна погода — влітку буде чимало гроз. У берези з’явилося перше листя — літо буде сонячним і теплим.

Яка погода в цей день, така буде і на Великдень. Холодний вітер вказує на прохолодне літо. Тепла погода віщує морозну осінь.
Що не можна робити 7 квітня 2024 року

Цього дня не слід починати нових справ чи вирушати в далеку дорогу — до біди. Не варто ділитися планами і хвалитися перемогами, інакше задумане не справдиться. Не рекомендується робити великі покупки.

Великі покупки виявляться невдалими. Заборонено стригтися, фарбувати волосся, робити зачіски — можна втратити красу. Не слід садити рослини – не приживуться. Ще цього дня суворо не можна скандалити, поганословити, брехати, замислювати і здійснювати помсту, пліткувати.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.