10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

10 квітня 2024 року відзначають народне свято Іларіон – виверни оглоблі та церковний день пам’яті преподобного Іларіона. Що не можна робити цього дня? На які прикмети слід звернути увагу?

Свято 10 квітня 2024 року

1 квітня: яке це свято за церковним календарем
10 квітня: яке це свято за церковним календарем

Зазвичайв Іларіонів день чистили ставки і невеликі водойми. Ще селяни ходили в ліс, щоб побачити матір-і-мачуху. Цю рослину використовували при застуді.

Крім того, наші предки вважали, що мати-й-мачуха має магічну силу. Якщо рослину висушити і покласти в невеликий мішечок, який постійно носити з собою, то можна залучити щастя. А якщо з нього сплести віночок, покласти його на білу страву і прочитати особливу змову, то сім’я весь рік не знатиме проблем з грошима.

Народні прикмети на 10 квітня 2024 року

Сніг до 10 квітня встигав розтанути. Якщо десь і лишався, то це ненадовго. Чоловіки в Іларіонів день діставали оглоблі з саней і прибирали сани в сарай. Звідси й з’явилася така дивна назва: Іларіон — виверни оглоблі.

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то вдень буде хороша погода. Птахи сидять на верхівках дерев – до потепління. Птахи літають низько над землею – літо буде спекотним.Заборонено лаятися поруч із водоймами, інакше учасники конфлікту довго не помиряться.

Не можна засмучуватися, думати про погане — до хвороби. Не варто вивертати кишені — до безгрошів’я. Заборонено піднімати із землі чужі гроші – свої гроші швидко закінчаться.

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку – Овен. Іменинники цього дня за характером творчі, волелюбні, незалежні. Не люблять обмеження та заборони. Мають багато ідей та ентузіазму, але рідко доводять розпочате до кінця. Не можуть довго сидіти без діла та займатися рутиною. Схильні до необдуманих вчинків та емоційних покупок.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.