Новий рік 31 грудня: чого не можна робити в цей день, що одягати і готувати

Ніч з 31 грудня на 1 січня - найважливіша і найчарівніша ніч року.

31 грудня весь світ готується до зустрічі Нового року та нового витка у житті. Це одне з небагатьох свят, які відзначаються в один день майже у всіх країнах світу.

За багатовікову історію свята, до традиційного персонажа Діда Мороза долучився ще один символ Нового року – Снігуронька.

В Україні на Новий рік готували багато різних страв, через що вечір ще називали “багатим”. Звісно, зараз мало хто готує велику кількість страв, проте такі традиції зберігаються здебільшого в сільській місцевості.

Зазнав змін і головний атрибут свята – новорічна красуня. Раніше до цього дня українці робили “дідуха” з колосків пшениці і ставили його на чільне місце. а зараз головне місце у помешканнях належить саме ялинці.

Дідух раніше заміняв українцям ялинку
Дідух раніше заміняв українцям ялинку

Не слід забувати, що прийдешній рік належатиме Білому Металевому Бикові. Тож астрологи радять звернути увагу на одяг, у якому святкувати та стравам, які мають бути на столі.

Зважаючи, що головний колір прийдешнього року білий і металік, а Бик вважається консервативною твариною, то й вдаватися у сильні експерименти з одягом не варто.

Краще надати перевагу спокійним тонам, наближеним до природних і не слід одягатися у все темне. Проте, за класикою, можна одягнути і маленьку чорну сукню з золотими або срібними прикрасами.

Рік Білого Металевого Бика
Рік Білого Металевого Бика

Головне, аби в одязі не було штучних матеріалів, а віддати перевагу слід легкому шовкові, атласу, натуральній вовні та шкірі. І, певна річ, варто обійтися без червоних тонів, адже всі знають ставлення Бика до цього кольору.

Щодо страв, то тут Бик показує свою невибагливість, тож для столу підійдуть як складні і вишукані, так і повсякденні страви та десерти. Зокрема, на столі можуть бути присутніми прості та ситні страви, як от картопля з м’ясом, голубці, котлети та інші.

Також варто потурбуватися і про велику кількість рослинної їжі. яку дуже любить бик. Крім того, аби задобрити Бика, можна замінити солодкі газовані напої на домашній компот або сік.

У новорічну ніч існують прикмети, які допоможуть залучити фінансове благополуччя, кохання та удачу на весь рік.

Приміром, аби весь наступний рік вас супроводжував фінансовий успіх, наркиваючи святковий стіл, під тарілку кожного гостя слід покласти монетку. Також можна під час бою курантів потримати в рці купюру велького номіналу, а з настанням Нового року покласти її до гаманця і носити як талісман.

Якщо не хочеться розкладати гроші в будинку або тримати купюри, можна під килимок біля вхідних дверей покласти монетку, тоді гроші в дім тектимуть рікою.

Також існують прикмети, які допоможуть залучити кохання. Приміром, щоб нарешті зустріти свою долю потрібно сісти між двома братами або родичами чоловічої статі. тим, хто вже перебуває у відносинах, але хоче їх зміцнити, варто під час бою курантів триматися за руки і цілуватися.

Аби у Новий рік увійти чистим від негараздів та хвороб, варто 31 грудня прийняти ванну з піною або морською сіллю. Гарною прикметою буде, якщо під час святкування розіб’ється келих або ялинкова іграшка, це буде ознакою того, що весь наступний рік пройде щасливо.

Святковий настрій
Святковий настрій

Звісно, як і на будь-яке свято, на Новий рік не можна сваритися, лихословити, ображати людей.

Аби не принести у дім біду, не можна 31 грудня після заходу сонця виносити сміття. Астрологи радять. якщо щось не встигли зробити, то не зважати і повністю віддатися святкуванню.

Також не можна 1 січня пускати сторонніх до спальні господарів будинку, адже це може призвести до подружньої невірності.

Існують свої традиції святкування Нового року і у інших країнах світу. Приміром, у Фінляндії, яка подарувала світові Діда Мороза, після настання нового року люди масово виходять на вулиці і запускають феєрверки. а після повернення додому ворожать на наступний рік.

А от у Великобританії Новий рік є більше родинним святом. Проте вони впускають у дім будь-кого. навіть незнайому людину, головне аби гість не прийшов з порожніми руками.

Італійці вітають настання Нового року голосними розмовами, співами і взагалі галасом. А от традиція викидати все з вікон і з будинків – не більше, ніж міф.

Ось такі традиції святкування Нового року не лише в Україні, а й у світі.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.