Які предмети на кухні зберігаються неправильно: це варто негайно виправити

Щоб продовжити життя кухонний речей, не викидати швидко зіпсовані продукти та не нашкодити собі — провірте, чи правильно ви їх зберігаєте.

Спеції 

Ми добре знаємо, що спеції можуть зберігатись досить тривалий час, але якщо це робити правильно і не провокувати появу комах та мошок. Спеції варто зберігати у темних, прохолодних та сухих місцях. А ось шафки поруч з плитою, поверхні біля раковини та плити не найвдаліше місце для їх зберігання, адже там завжди буде тепло та волога, що загрожує швидко зіпсувати продукти.  

Вино 

Досить часто зустрічають красиві декоративні спеціальній полиці для пляшок на стільниці. Виглядає це дуже красиво, але мало хто знає, що зберігати вино таким чином небезпечно. При кімнатній температурі та під прямими променями сонця воно швидко псується. До того ж, кожен сорт вина має свої особливості зберігання, з якими потрібно ознайомитись. Пляшкам з вином потрібна прохолода та темні місця. Наприклад, можна зберігати вино в холодильнику але класти плашку горизонтально, щоб е пересихала пробка, не стискалась і не пропускала повітря всередину.  

Сковорідки і каструлі з антипригарним покриттям 

Ми робимо велику помилку, коли зберігаємо такі речі один на одному. Адже тоді на поверхні сковорід та каструль з’являються подряпини, що в результаті може взагалі зіпсувати посуд. Якщо немає іншої можливості їх зберігати, між ними можна покласти рушник або папір для випічки. Тоді пошкодити їх буде складніше. 

Кухня
Кухня

Борошно 

Борошно досить часто зберігають в контейнерах для круп. Але це спірне питання, адже великий об’єм продукту в таких умовах може швидко зіпсуватись. У них часто заводяться жучки. Але є вихід, борошно, особливо цільнозернове, можна зберігати замороженим. Пересипте її в щільну, волостійку герметичну тару і відправте заморожуватись.  

Деко  

Як і сковорідки з каструлями, так і деко для випічки не варто зберігати один на одному. Щоб запобігти такій проблемі, можна придбати органайзери з роздільниками та розставити деко на них, щоб вони не торкались один одного і не псувались.  

Схожі статті

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.

Ці рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику: просто посадіть таких сусідів поряд на грядці

Іноді врожай залежить не тільки від добрив, а й від "приємних сусідів", які позитивно впливають на зростання тієї чи іншої культури. Що посадити біля часнику?