Яка подушка ідеально підходить для сну і як її обрати: корисні поради

Запорука хорошого сну — правильно підібрана подушка. До того ж, вона запобігає болям у шиї та голові. Розповідаємо, як вибрати ідеальну подушку.

Універсальної та ідеальної подушки для всіх не існує, адже у кожної людини свої індивідуальні особливості. Однак існує загальна інструкція як обрати подушку для сну.  

Як обрати подушку для сну 

З якого б матеріалу не складалась подушка — вам має бути зручно на ній. Краще перевірити це відразу в магазині. Приляжете в зручному положенні і відчуйте наскільки вам комфортно на ній лежати.  

При виборі подушки варто враховувати набивку. Вона має «дихати». Тому потрібно обирати той склад, який не перешкоджає вільній циркуляції повітря. В іншому випадку в ній можуть завестись пилові кліщі або грибок.  

Форма подушки завжди має бути незмінною. Для цього зімніть товар, який сподобався і подивіться як швидко вона повернеться у звичайну форму. До того ж, подушка не має викликати алергію, тому завжди враховуйте свої особливості і дивіться на склад. Для алергіків існують гіпоалергенні подушки, які з легкістю можуть забезпечити здоровий і безпечний сон.  

Подушка для сну
Подушка для сну

Також звертайте увагу, якого догляду потребує подушка. Якщо чохлам та «начинці» потрібен регулярний та ретельний догляд, краще відмовитись від такого товару. Це зекономить час та кошти.  

І обов’язково обирайте подушку індивідуально для кожного члена сім’ї, а не для всіх однакові. Адже у кожного свої фізіологічні особливості і особисте відчуття комфорту. Від цього залежить здоровий сон.  

Існують безліч видів подушок. Вони відрізняються за типами наповнювачів — на штучні і натуральні. Від цього залежать особливості догляду, зручність і повітрообмін у виробі. 

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.