Чому варто завести кімнатні рослини: 5 причин зробити це прямо зараз

Вагаєтесь, чи прикрашати підвіконня горщиками з квітами або залишити порожнім? Розповідаємо неочікувані факти, які швидко розвіють ці сумніви.

Причина завести кімнатні рослини 1: рослини піднімають настрій

Зеленний колір домашніх рослин прекрасно впливає на емоцій стан людини і стабілізує його, а також чудово заспокоює. До того ж, рослини, які цвітуть красивими квітами, можуть добре освіжати загальний інтер’єр оселі. А це також впливає на загальне самопочуття. А якщо ви не любите холодні пори року, то живі квіти асоціюються у нас із весною і коли за вікном буде не найкраща погода, у вашій оселі завжди цвістиме весна.

Причина завести кімнатні рослини 2: служать прекрасною спецією для страви

Щоб не обходити прилавки магазинів у пошуках потрібної приправи, просто посадіть її у себе дома в горщики. Забезпечте гарне освітлення та полив і насолоджуйтесь красою і користю від рослини. На підвіконні можна виростити м’яту, чебрець та багато інших спецій.

Причина завести кімнатні рослини 3: очищають і зволожують повітря

Кімнатні рослини просто життєво необхідні, якщо у вашій оселі є багато синтетичного текстилю, домашні тварини, діти і важкодоступні для прибирання місця. Рослини прекрасно очищають повітря від шкідливих домішок і навіть від пилу. Такі рослини прекрасно покращують мікроклімат і до того ж, коштують менше ніж зволожувач повітря.

Кімнатні рослини
Кімнатні рослини

Причина завести кімнатні рослини 4: можуть доповнити вашу аптечку і косметичку

Окрім краси, кімнатні рослини можуть приносити й користь. Такі рослини як алое, лотос, ромашка і безліч інших мешканців підвіконь здатні стати прекрасним доповненням у вашій аптечці і косметичці. Алое — чудовий інгредієнт масок для тіла та обличчя, а лотос — добре впливають на очі, заспокоюючи їх. Лотос краще ставити неподалік комп’ютерів.

Причина завести кімнатні рослини 5: надихають

Доведено, що яскравий окрас листя і квітів можуть давати потужний імпульс для роботи та стимулювати уяву. Цей спосіб чудово спрацює, якщо ви творча людина. Просто поставте горщики з квітами в кімнаті, де працюєте і отримуйте свою порцію натхнення.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.