5 найкрасивіших кактусів, які приживуться у кожного

Розповідаємо, як підібрати незвичайні кактуси, щоб прикрасити інтер'єр і які з легкістю приживуться у будь-якому будинку.

Кактус Шлюмбергера 

Шлюмбергер
Шлюмбергер

Цей кактус має ще одну назву – декабрист. А все тому, що ця рослина цвіте у грудні і має красиві квіти незвичайної форми. Їх колір може бути різним: білий, жовтий, рожевий і фіолетовий. До того ж, цей вид не має звичних гострих колючок. Їх колючки м’які та більше нагадують ворс. Такий кактус любить тінь, тому вам не доведеться переживати через погане освітлення для рослини. Зазвичай його ставлять на стіл біля телевізора або комп’ютера. Поливають його раз на півтори тижні.  

Кактус Мамілярія 

Мамілярія 
Мамілярія

Цей вид кактусів є одним із найбільш поширених і ділиться на велику кількість підвидів. Відрізняються лише цвітінням. Тому, щоб створити у себе в дома невеличкий сад, можна взяти декілька видів цього кактусу. Поливати їх потрібно раз на тиждень, якщо це тепла пора року, і раз на три-чотири тижні, якщо холодна, адже зимою вони впадають у сплячку.  

Кактус Ріпсаліс 

Ріпсаліс 
Ріпсаліс

Цей кактус росте довгими трубчастими пагонами з маленькими колючками. На початку осені рослина має рожеві, жовті і білі квіти. Поливають їх тоді, коли грунт вже зовсім сухий.  

Кактус Хатіора 

Хатіора 
Хатіора

Цей вид кактуса чимось схожий зі Шлюмбергером, але цвітуть вони навесні. При цьому мають великі квіти екзотичної форми. На колір частіше за все бувають білими, малиновими або рожевими. Поливати його потрібно раз на два тижні, можливо частіше. Звертайте увагу на грунт, якщо він вологи, то поливати не варто.  

Кактус Опунція 

Опунція 
Опунція

Кактус Опунція виглядає плоским і має різні розміри. А деякі види можуть витримати мороз до мінус 10 градусів, тому дехто вирощує їх на відкритому грунті. 

Поливають його раз на 7-10 днів і восени та навесні варто додавати в грунт добрива.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.