Як підготувати плодові дерева восени, щоб отримати багатий врожай навесні? Секрети від досвідчених дачників

Чим полити дерева, які добрива використати та як підготувати сад до зими, щоб навесні мати здорові рослини та багатий врожай. Читайте у нашому матеріалі.

Здається, після того, як зібрали врожай, можна забути про сад до наступного року. Проте досвідчені садівники знають, роботи ще багато. Сад необхідно підготувати до зими. Правильний підхід допоможе отримати гарний врожай від плодових дерев навесні. Крім того, правильний догляд допоможе рослинам комфортно перезимувати.

Поради для садівників, як підготувати дерева до зими
Поради для садівників, як підготувати дерева до зими

Добрива

Найкраще підживлювати дерева восени, на початку жовтня. Найкраще з цим завданням впораються:

  • Перегній. Він забезпечує дерево необхідними корисними речовинами. Під молоді дерева рекомендують підсипати близько 30 кілограмів перегною, а для дерев старших за 10 років необхідно 50 кілограмів.
  • Фосфорно-калійні добрива. Вони є важливими компонентами для здорового росту і плодоношення плодових дерев. Фосфор сприяє розвитку кореневої системи, цвітінням і створенню плодів. Калій сприяє розвитку плодів та підвищує стійкість рослин до стресових умов, таких як засуха та холод. Добрива можна вносити у вигляді гранул або порошку під корені дерева. Важливо дотримуватися рекомендованих доз та інструкцій на пакуванні.
  • Комплексне підживлення. Спеціальні препарати продаються в агромагазинах. Важливо суворо дотримуватись інструкцій на пакуванні.

Після підживлення важливо вкрити поверхню ґрунту скошеною травою, соломою, щебенем або іншою мульчою.

Поради для садівників, як підготувати дерева до зими
Поради для садівників, як підготувати дерева до зими

Підготовка до зимування

Для того, що рослини гарно перезимувати та гарно вродили, потрібно здійснити обробку від хвороб та шкідників та обрізку.

  • Обрізування дерев.Обрізку потрібно проводити коли дерева вже скинули листя, але температура повітря вище 0°C. Потрібно видалити сухі та пошкодженні гілки.
  • Поливання плодових дерев. Оскільки під час морозів дерево не може вбирати необхідну йому вологу з грунту, восени сад потрібно гарно наситити водою. Полив потрібно проводити при плюсовій температурі, бажано вище 3°C. Якщо у вашому регіоні часто йдуть дощі, поливати сад непотрібно.
  • Осіння побілка. Побілка допомагає захистити дерева від шкідників, а також сприяє стійкості дерев до холодних зимових вітрів. Білити стовбури дерев потрібно за 1-2 тижні до морозів. для побілки використовують вапно, а щоб побілка гарно прилипала до кори, додають ПВА, клей для паперу, або господарське мило.
  • Обприскування дерев. Процедуру проводять після як у дерево опало листя, за температури понад 5°C. Ця важлива процедура потрібна, щоб позбутися комах, що шкодять деревам.
Поради для садівників, як підготувати дерева до зими
Поради для садівників, як підготувати дерева до зими

Наведені поради допоможуть оздоровити сад та отримати багатий врожай наступного року. Проте, нагадаємо, при використанні добрив, обов’язково прочитайте інструкцію на пакуванні, щоб не зашкодити деревам.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!