Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Ознаки пристріту

Від заздрості сусіди наводять псування. Зрозуміти, що відбувається недобре, відразу неможливо. Спочатку всі несприятливі ознаки списують на погане насіння, погоду, шкідників або власні недоліки у догляді.

Ознаки пристріту та впливу небажаних поглядів:

  • Культури в’януть, гниють, хоча погода та догляд відповідають усім стандартам.
  • На землі та рослинах з’явилися шкідники, яких немає ні в кого в окрузі.
  • Земля тріскається, сохне, попри своєчасний полив.
  • Варто насторожитись, якщо часто біля ділянки бачите сусідів чи сторонніх людей. Потрібно уважно стежити за новими насадженнями.
  • Навіть незначні зміни дерева або куща, що з’явилися з нізвідки, є ознакою того, що навели прокляття.

Народні методи:

Щоб уберегти город від пристріту, дбають про ділянку заздалегідь. Насамперед треба захистити ділянку – огорожа здавна вважалася захисним заслоном у магії. Навіть маленький паркан або дріт проведе межу між чужим і вашим в енергетичному плані.

Популярні й обереги для городу. Це можуть бути висаджені квіти та культури. Висаджують на землі такі рослини:

  1. Часник у слов’янській традиції – сильний засіб від пристріту.
  2. М’ята захистить від поганого ока та злих впливів.
  3. Кріп вважається руйнівником магії.
  4. Мак відлякує відьом, вампірів, чаклунів. Якщо він виріс на ділянці сам, не можна виривати його.
  5. Звіробій і кропива захищають від прокльонів та випадкової чи навмисної заздрості.
Експерти розповіли, як захистити сад від шкідників і не тільки
Експерти розповіли, як захистити сад від шкідників і не тільки

Народні методи в боротьбі зі шкідниками:

  1. Вогняний настій є одним із найефективніших народних засобів для боротьби з мурахами. Для приготування вогняного настою необхідно змішати у рівних пропорціях червоний перець, часник та сіль. Ця суміш потім настоюється у теплому місці протягом кількох днів. Щоб використовувати вогняний настій як засіб проти мурах, необхідно нанести його навколо місця, де мурахи заходять у будинок чи ділянку. Вони не перетинатимуть цей кордон, через сильний запах і гостроту настою.
  2. Для боротьби з листовійкою можна використовувати капусту. Капуста містить речовину, яка відштовхує листовійок. Для цього необхідно подрібнити листя капусти в блендері або нарізати дрібно ножем. Потім одержана маса наноситься на поверхню листя рослини. Вона містить речовини, які відлякують листовійку та захищають рослину від її нападу.
  3. Цибуля є одним із найбільш ефективних способів боротьби з іржею на городі. Іржа – це грибкове захворювання, яке вражає багато рослин, у тому числі і цибулю. Однак цибуля містить природні антибіотики, які можуть допомогти боротися з грибком та запобігти його поширенню. Для приготування засобу з цибулі для боротьби з іржею, необхідно нарізати 100 г цибулі і залити 1 літром води. Потім суміш потрібно довести до кипіння та дати настоятися протягом 12 годин. Після цього настій потрібно процідити і додати 40 грамів меду. Готовий засіб можна використовувати для обприскування рослин, уражених іржею.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.