“Зблизилася і завагітніла”: 49-річна екссуддя “МастерШеф” Тетяна Літвінова ошелешила новинами з Греції

Часом життя підкидає нам досить неочікувані сюрпризи. Іноді ми просто не можемо не розповісти підписникам про цікаві події у власному житті. Не стрималася й Тетяна Літвінова.

Можна нескінченно довго досліджувати світ, подорожуючи різноманітними цікавими місцями. Але навіть цілого життя, присвяченого цьому, не вистачить, щоб побачити усе. Тому досвід лідерів думок, які мають змогу відвідати цікаві пам’ятки, є дуже цінним. Не лише з погляду можливості скласти для себе цікавий маршрут для подорожі, а й задля цікавих фактів. Колишня суддя кулінарного проєкту “МастерШеф” розповіла про один з таких, подорожуючи Грецією, де зустріла незвичайну церкву.

Храм святої Феодори розташований у мальовничій Аркадії, гірській області, відомій своїм сільським господарством. Якщо вам не до душі великі натовпи туристів, це місце стане справжнім відкриттям. Святиня знаходиться у невеличкому селі Васта і протягом століть вражає особливістю: на даху споруди знаходяться 17 дерев, кожне з яких сягає 30-метрової висоти. Це справжнє випробування для фізичних законів.

Здавалося б, під такою вагою храм давно мав би зруйнуватися. Але не лише зберігся, а й досі перебуває у майже ідеальному стані. Згідно з легендою, церкву збудували у першій половині XII століття на честь святої Феодори, яка прийняла мученицьку смерть на місці побудови святині. Її життєвий шлях оповитий таємницями та міфами.

Тетяна Літвінова розповіла історію унікального грецького храму
Тетяна Літвінова розповіла історію унікального грецького храму

Одна з найвідоміших історій розповідає про те, як 17-річна Феодора перевдягнулася у чоловічий одяг і пішла служити у військо. Ніхто з товаришів по службі не здогадувався про її справжню стать і ставився до неї з повагою. Проте одна дівчина із сусіднього села закохалася у Феодору. Не отримавши взаємності та не знаючи справжньої причини, вона обурилася.

Завагітнівши від іншого солдата, вона поклала провину на Феодору. Командир частини обрав для “винуватця” суворе покарання — страту. Феодора, навіть перед лицем смерті, не відкрила своєї таємниці, а лише помолилася Богу, просячи перетворити її на храм та дерева, що символізуватимуть її руки.

Тільки після виконання наказу солдати зрозуміли, хто постійно служив поруч. Відтоді, завдяки щирій вірі та молитві Феодори, на місці цієї події знаходиться храм.

Тетяна Літвінова розповіла історію унікального грецького храму
Тетяна Літвінова розповіла історію унікального грецького храму

Схожі статті

Вітвіцька та її коханий Ситайло відгуляли гучне весілля: зірка засяяла у білій сукні та з ниткою перлин

Соломія Вітвіцька відгуляла гучне весілля разом зі своїм коханим Олексієм Ситайлом та вразила неймовірним образом. Ведуча постала у білосніжні сукні та в перлинах.

Катя Осадча показала, яким виріс її середній син від Горбунова: капітан корабля із золотавою шевелюрою

Катерина Осадча вперше показала, як виглядає її середній син Іван, котрий народився від Юрія Горбунова. Хлопець успадкував гени матері. Подробиці в матеріалі.

Все більше схожа на сестру від іншої мами: Камалія показала, як змінилася її дочка-двійнятко від Захура

Найбагатша співачка України Камалія показала, як зараз виглядає її дочка двійнятко. Як так сталося, що вона схожа на іншу жінку і хто вона?

По дорозі в Монако: Олександр Усик показався на велосипеді посеред моря — транспорт дивний, але ефектний

Відомий український боксер Олександр Усик неабияк здивував мережу, коли показав велосипед, що їздить по воді. Опанувати незвичайний транспорт, чоловік зміг з першого разу.

Через нього не дала шансу відомому багатію і красеню: що відомо про немолодого чоловіка Наталії Могилевської

Наталія Могилевська багато років шукала своє щастя, і відхилила можливість бути з неймовірної краси мільйонером. Тоді стало відомо про її роман з іншим.

“Мам, не хвилюйся”: Ксенія Мішина розповіла, як почалось нове життя її сина — чи впорався Платон?

Син відомої української акторки Ксенії Мішиної, за тиждень навчання зробив те, чого остерігаються інші, адже реакція батьків може бути не такою, як у зіркової мами.