Кондиціонер не знадобиться: 7+ найкращих рецептів лимонаду та квасу, щоб швидко охолодитися в спеку

Згідно з дослідженнями, спека здатна негативно впливати не лише на фізичну, але й на розумову активність. Але завдяки домашнім лимонадам та квасам можна швидко охолодитися й отримати заряд вітамінів!

Літо щороку чекають мільйони українців! Рівно до того моменту, коли вони згадують, що зазвичай від нього доводиться ховатися в приміщеннях через неймовірну спеку. А оскільки сьогодні кондиціонер стає розкішшю через регулярні відключення електроенергії, людям доводиться рятуватися від високої температури іншими методами.

Одним із найкращих способів охолодитися влітку є лимонади та кваси. Ці напої не тільки освіжають, але й дарують відчуття енергії та бадьорості. Квас, наприклад, багатий на вітаміни та мінерали, що допомагають підтримувати водно-сольовий баланс в організмі. Лимонад, завдяки високому вмісту вітаміну С, зміцнює імунну систему та допомагає боротися зі спекою.

Недорогі рецепти домашнього лимонаду та квасу
Недорогі рецепти домашнього лимонаду та квасу

Магазинні лимонади та кваси часто містять велику кількість цукру, консервантів і штучних барвників. Такі інгредієнти можуть негативно впливати на здоров’я, викликаючи надмірну спрагу та дискомфорт у шлунку. А ще вони часто не мають того насиченого смаку та аромату, який можна отримати, зробивши напої власноруч.

Приготування домашніх лимонадів та квасів не лише економить гроші, але й дозволяє експериментувати з різними смаками та інгредієнтами. Ви можете контролювати кількість цукру, використовувати тільки натуральні продукти та створювати унікальні рецепти, які сподобаються всій родині. До того ж процес приготування таких напоїв може стати чудовим способом провести час разом з близькими, насолоджуючись літом.

Найкращі рецепти лимонадів

Хочете якомога швидше втамувати спрагу? Візьміть 400 мл кокосової води, 30 мл соку лимона, кілька часточок лайма та пучок м’яти. Збовтайте рідину та розлийте по склянках, а розтерту м’яту з лаймом розкладіть зверху. За 5 хвилин ви отримаєте смачний лимонад!

Популярні рецепти домашнього лимонаду та квасу
Популярні рецепти домашнього лимонаду та квасу

Дуже швидко також можна приготувати малиновий напій. Для цього вам знадобиться 1 літр води, 100 грамів цукру, 200 грамів малини, лимон, кілька гілочок м’яти та лід. Малину треба перебити блендером та перетерти через сито. Після цього потрібно розчинити в пюре цукор. Змішайте все з соком лимона та водою собі до смаку. Розлийте лимонад по склянках, прикрасивши його кількома листочками м’яти та цілими ягодами малини.

Якщо ви надаєте перевагу класичному лимонаду, то для початку вам необхідно на малому вогні розчинити у 200 мл води 160 грамів цукру та охолодити отриману суміш. Після цього треба вичавити сік із 3-4 середніх лимонів, взяти ще 800 мл води та все з’єднати.

Домашні кваси на будь-який смак

Рецептів квасу також існує безліч. Його можна робити з малини, буряку та інших продуктів. Найпростіший квас готується із:

  • води (1 літр);
  • чорного хліба (150 грамів);
  • цукру (близько 60-70 грамів);
  • родзинок (15-20 грамів).

Хліб, нарізаний на маленькі шматочки, потрібно підсушити в духовці. Після цього всі інгредієнти треба об’єднати в банці, залишивши трохи вільного місця для бродіння. Після 2 діб в темному теплому місці квас готовий до вживання.

Найкращі рецепти домашнього лимонаду та квасу
Найкращі рецепти домашнього лимонаду та квасу

Замість родзинок можна використовувати сухі дріжджі, попередньо розведені в теплій воді. Але загальний процес не відрізняється, тому готовий напій доведеться почекати. Щоб завжди квасу було вдосталь, його можна готувати більшими об’ємами.

Для шанувальників “МастерШеф”

Чудові рецепти лимонадів також можна побачити на офіційній сторінці найпопулярнішого кулінарного шоу країни. Підписники “МастерШеф” можуть приготувати полуничний, яблучно-смородиновий, кавуновий та огірковий напої.

Але незалежно від того, який рецепт ви оберете, важливо не переохолоджувати лимонади та кваси. Занадто низька температура може бути шкідливою для ротової порожнини та горла, особливо при схильності до відповідних захворювань та чутливих зубах.

Схожі статті

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?