Ольга Мартиновська приготувала “найдорожчу страву” в світі: найдорогоцінніший кавʼяр — що це

Ольга Мартиновська показала, як приготувати "найдорожчу страву" в світі. Зробити це може кожна українська господиня прямо в себе вдома. "Ловіть" рецепт!

Всіма улюблена суддя популярного кулінарного проєкту “МастерШеф” Ольга Мартиновська приготувала “найдорожчу страву світу”. Саме так вона назвала кабачкову ікру з паляницею (найдорогоцінніший кавʼяр). Про це вона розповіла в своєму відео та дописі, яке виклала на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За словами Ольги Мартиновської, ця страва є “найдорожчою в світі” тому, що вона приготовлена з продуктів, які були вирощені на “звільнених” землях у Миколаївській області. Щоб фермери могли спокійно зробити свою справу, довелося попередньо залучати в роботу саперів, спеціальну техніку та навіть заручитися підтримкою міжнародних партнерів. І тільки після всіх цих етапів там вдалося зробити найголовніше, виростити щось українське. Кожен продукт у цій страві є цінним українським врожаєм.

Ольга Мартиновська показала, як приготувати найдорожчу страву в світі
Ольга Мартиновська показала, як приготувати найдорожчу страву в світі

Для того, щоб господиням приготувати кабачкову ікру з паляницею знадобиться два кілограми кабачків, 500 грам моркви, 500 грам цибулі, 100 грам томатної пасти, 100 грам соняшникової олії, 15 грам солі, 20 грам цукру, одна-дві столових ложки яблучного оцету (або можна додати його за власним смаком), а ще потрібно 250-300 мілілітрів води.

Перше, що слід зробити, це натерти всі два кілограма кабачків на велику тертку та відтиснути з них зайвий сік. Потім так само натерти моркву. А ось цибулю слід порізати дрібними кубиками (ще можна зробити це півкільцями). Наступний крок — розігріти у пательні або в казанку соняшникову олію та обсмажити в ній попередньо порізану цибулю. Після додати моркву, кабачки та томатну пасту. Все це слід добре перемішати і протушкувати. Сіль, цукор і перець необхідно додати за власним смаком.

 

Після цього, до цієї страви долити 300 мілілітрів води й довести до кипіння. Наступний крок — накрити кришкою й залишити тушкуватися на повільному вогні протягом двох-трьох годин, поки всі інгредієнти не стануть м’якими. У самому кінці необхідно додати оцет і проварити цю страву ще 2-3 хвилини. У кого є бажання, той може закинути ікру ще й у блендер. Тоді вона буде, ніби паста чи густа сметана. Якщо обійтися без блендеру, то при вживанні такої ікри будуть відчуватися різні текстури овочів. Подавати ікру слід разом із свіжою паляницею.

Схожі статті

Пів кілограма крем-сиру з кефіру за 5 хвилин та 70 гривень: виходить смачніше і дешевше, ніж купити в АТБ

Забудьте про покупний крем-сир! Отримати основу для смачної намазки чи ролів можна вдома, використавши мінімум інгредієнтів. Результат виходить не тільки смачним, але й корисним.

Тонкі млинці з начинкою, як у Хачапурі. Такі млинці готую кожного ранку на сніданок! Рецепт вартий уваги

Млинці з авокадо — це щось нове і цікаве. Утім, ресторатор Євген Клопотенко вже знає, як з цього зробити абсолютно звичну страву для всіх українців на кожен день.

Кондиціонер не знадобиться: 7+ найкращих рецептів лимонаду та квасу, щоб швидко охолодитися в спеку

Згідно з дослідженнями, спека здатна негативно впливати не лише на фізичну, але й на розумову активність. Але завдяки домашнім лимонадам та квасам можна швидко охолодитися й отримати заряд вітамінів!

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!