Як правильно чистити мандарини: ТОП-5 секретів

Мандарини досить частий гість на нашому столі, особливо в новорічні свята. Але щоб заздалегідь підготуватись, показуємо вам 5 способів, як правильно чистити цей фрукт.

Перший спосіб почистити мандарин

Візьміть мандарин і очистіть всю шкірку посередині. Мандарини досить м’які, тому цей крок ви зробите швидко. Після того як ви зняли всю шкірку посередині, підколупуємо великим пальцем верхню та нижню половинку так, щоб вона відділилась від м’якоті. Далі повільно та обережно, щоб не порвати шкірку, виверніть ці дві половинки. Слідуючи цим діям, ви швидко очистите мандарин.

Другий спосіб почистити мандарин

Візьміть мандарин і відколупайте верхню частинку шкірки. Далі перейдіть до нижньої половинки шкірки і також видаліть її. Робіть це так, щоб посередині залишилась невелика смужка зі шкірки. Після цього, якщо ви все зробили правильно, розламайте мандарин у будь-якому місці, розірвіть шкірку і немов розкрийте мандарин. У вас вийде свого роду гармошка з мандаринових дольок. Таким чином їх дуже зручно їсти.

Третій спосіб почистити мандарин

Цей спосіб дуже схожий на другий, але набагато швидший і робиться за допомогою ножа. Отже, візьміть мандарин та ніж і обережно зріжте верхню половину шкірки. Потім зріжте нижню частину, залишивши посередині рівну смужку. Далі розріжте цю смужку в будь-якому місці і розкрийте, як у попредньому способі. Цей варіант буде виглядати більш акуратніше.

Спосіб почистити мандарин
Спосіб почистити мандарин

Четвертий спосіб почистити мандарин

Візьміть ніж та мандарин і зробіть надріз посередині, іншими словами — по екватору. Дуже глибоко різати не потрібно, буквально на декілька міліметрів, тобто на товщину шкірки. Потім візьміть велику ложку і обережно просуньте під шкірку. Обережно рухайте по кругу, просовуючи ложку глибше. Зробіться це з обома половинами шкірки. Коли ви закінчите, шкірка легко відділиться від мандарину.

П’ятий спосіб почистити мандарин

А якщо ви хочете зробити це оригінально, слідуйте інструкції на цьому відео. Такий варіант ідеально підійде для малечі. До того ж, тут зібрані не тільки лайфхаки з мандарином.

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?