Кухар з ресторану пояснив, чим можна замінити хліб в котлетах: що додати у фарш, щоб котлети були соковитими – рецептик

Чим можна замінити хліб в котлетах? Про це думала не одна господиня. Проте, є один дуже цікавий прийом, який лишить ваш фарш соковитим та дуже насиченим.

Чим можна замінити хліб в котлетах? Взагалі звичка додавати м’якуш у м’ясні вироби походить з СРСР, коли все було у дефіциті, а добре філе знайти було непросто. Навіть в Україні, яка завжди була годувальницею багатьох республік, часто на прилавках можна було знайти лише кістки і, так звані, супові набори.

Нині, навіть у непрості воєнні часи ми маємо можливість гарно харчуватися та балувати себе котлетками. Та для людей, які виросли на бабусиних рецептах минулого століття, питання “Чим можна замінити хліб в котлетах?” є досі актуальний. Популярний кухар Євген Клопотенко, який став переможцем проєкту “МастерШеф”, поділився дуже корисним лайфхаком, що навіки відучить вас не лише від смаку м’якушу.

Чим можна замінити хліб в котлетах: компоненти страви

Соковитий фарш для котлет — це ключик до смаку. Для вашої м’ясної страви вам знадобиться:

  • 500 грамів курячого філе
  • 1 яйце
  • Дрібка лимонної цедри
  • 1 цибуля
  • Сіль/перець
  • 1 чайна ложка коріандру
Чим можна замінити хліб в котлетах?

А ось і головний секрет пишного фаршу для котлет: філе не слід пропускати через м’ясорубку. За порадою Євгена слід взяти гострий ніж та порубати шматочки курки. Чим дрібніше — тим краще. Не бійтеся, що вийде грубо, адже м’ясо птаха дуже ніжне і швидко перетворюється на однорідну масу.

Чим можна замінити хліб в котлетах?

Далі додайте дрібку лимонної цедри, аби підпушити фарш. Обвалюйте у панірувальних сухарях ваше м’ясо та розкладіть на деко, застелене пергаментом.

Чим можна замінити хліб в котлетах?

Важливо все запікати у духовці, а не смажити. Тоді курячі котлети вийдуть пишними, пружніми і дуже соковитими. За бажанням можна додати соус.

Чим можна замінити хліб в котлетах?

Користуйтеся, діліться рецептом і ніколи не повертайтеся до питання: “Чим замінити хліб в котлетах”!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?