Як приготувати торт Наполеон — смачний і ніжний рецепт

Цей торт неодмінно має багато шанувальників, тому щоб їх порадувати, пропонуємо найсмачніший рецепт Наполеону.

Рецепт торта Наполеон

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 750 грамів борошна
  • 600 грамів вершкового масло або маргарину
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1,5 столові ложки оцту 5-7%
  • 220 мілілітрів води

Для крему:

  • 1 літр молока
  • 300 грамів цукру
  • 4 яйця
  • 20 грамів борошна
  • 320 грамів вершкового масла
  • 10-15 грамів ванільного цукру
  • 3 столові ложки цукрової пудри для посипання
Наполеон
Наполеон

У першу чергу готуємо листкове тісто для торта. У нашому рецепті буде листкове тісто швидкого приготування. Візьміть мірну кружку і вбийте туди 2 яйця, додайте сіль і оцет. Ретельно перемішайте суміш. Потім влийте близько 220 мілілітрів холодної води. Ретельно перемішайте масу. Відправте її в холодильник.

Тим часом висипте на робочу поверхню 750 грамів просіяного борошна. Занурюйте вершкове масло і натирайте на крупній терці. Потім злегка перемішайте борошно з маслом. З отриманої суміші сформуйте гірку і зробіть поглиблення всередині. Заберіть з холодильнику рідину і налийте в поглиблення. Швидко замісіть листкове тісто, але не замішуйте як звичайне. Робіть таким чином: обережно підніміть тісто з різних сторін до середини, складіть шарами і притисніть. Надайте тісту прямокутної форми і загорніть в целофановий пакет. Залиште в холодильнику на 2 години, а краще на ніч.

Приступаємо до приготування крему. Для цього додайте в каструлю молоко і цукор. Поставте на плиту на сильний вогонь і готуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Зменшіть вогонь і продовжуйте нагрівати молоко. Тим часом перемішайте яйця і борошно. Отриману суміш додайте до молока і перемішайте. Варіть крем до загустіння.

Тісто розділіть на 3 частини: дві однакові і одну трішки меншу. Розкатайте їх в пласт товщиною, приблизно, 3-4 міліметра. Перекладіть тісто на деко, зробіть невеличкі надрізи і відправте в розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин. Зробіть те ж саме з іншим тістом.

Тим часом приготуйте масляний крем. У чашу міксера додайте м’яке вершкове масло і збийте до білого кольору. Потім поступово додайте заварний крем і 10-15 грамів ванільного цукру. Має вийти пишна кремова маса.

Збираємо торт. Розділіть коржі навпіл. У вас вийде по 4 коржа, однакові за розміром. Перекладіть на дошку і викладіть зверху крем. Потім другий корж. знову крем і так далі. Після останнього коржа змастіть стінки і верх кремом і присипте крихтою з відходів від коржа.

Приємного чаювання!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.