Рецепт сала в розсолі за 5 хвилин

Ароматна, м'яка та неймовірна ніжна закуска із сала не залишить вас байдужим. Не вірите? Приготуйте її прямо зараз і переконайте самі.

Рецепт сала в розсолі 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 1,5 кілограмів сала 
  • 12 зубчиків часнику 
  • 1 літрів води 
  • 8 столові ложки солі 
  • 4 лаврових листки 
  • Перець горошком 
  • Перець духмяний 
Сало
Сало

Готуємо розсол. Налийте  воду в каструлю і додайте сіль, перець горошком, духмяний перець та лаврові листи. Поставте каструлю на плиту і доведіть масу до кипіння. Після цього готуйте ще 4 хвилини. Потім зніміть з вогню і відставте в сторону, щоб маса трішки охолола.  

Тим часом візьміть добре м’ясисте сало. З такого шматка виходить смачніша закуска. Ретельно промийте його і висушіть за допомогою паперових кухонних рушників. Наріжте сало невеликими шматками. Очистіть і розріжте на дольки часник.  

Візьміть суху і чисту банку та перекладіть сюди трішки часнику. Після цього шарами викладіть шматочки сала. Намагайте це робити шрікою вниз. Потім знову додайте часник і продовжуйте викладати шматочки сала. Дійшовши до верху банки, викладіть зверху часник і залийте охолодженим розсолом. Перець та лаврові листи можна додати в банку. Потім щільно закрийте банку і залиште її при кімнатній температури на дві доби. Після цього відправте в холодильник ще на дві доби. Тепер можна подавати неймовірно смачне мариноване сало до столу. Не забудьте перед цим просушити сало паперовими серветками. Для подальшого зберігання сало достатньо загорнути в фольгу і відправити в морозилку. Маринад можна вилити.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти