Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Виявляється, деякі інгредієнти, з яких ми зазвичай готуємо випічку, роблять її твердою, як сухар. Головна причина твердості пиріжків і булочок – занадто велика кількість яєць в тісті. Вважається, що цей інгредієнт робить випічку більш красивою та здобною, але йдеться лише про яєчні жовтки. А ось білок у процесі випікання пирога твердіє. З ним здоба не тільки не виходить м’якою, але ще й дуже швидко черствіє. Їй не вистачає вологи. Чим більше білків ви додасте в дріжджове тісто, тим жорсткішою та несмачною вийде випічка. Якщо замішувати тісто на пироги без яєчного білка, а лише на жовтках, випічка виходить ідеальною!

Які ще продукти роблять здобу твердою?

Якщо ви не хочете, щоб приготована вами випічка виявилась жорсткою, утримайтеся від додавання до тіста таких інгредієнтів:

  • Зіпсованих дріжджів
  • Маргарину
  • Великої кількості цукру, горіхів, сухофруктів, маку (всі ці добавки позбавляють дріжджове тісто еластичності, додавати їх варто помірно)
Кулінари розповіли, який популярний інгредієнт не підходить для випічки
Кулінари розповіли, який популярний інгредієнт не підходить для випічки

Нерідко здобні вироби виходять твердими через те, що ви дали тісту мало часу для його вистоювання або через те, що воно піднялося і опало до того, як ви почали робити з нього булочки і пиріжки. Невдача на вас чекає і в тому випадку, якщо ви відправите заготівлі з дріжджового тіста в духовку, яку попередньо не прогріли. Така здоба ймовірно вийде “дубовою”. Якщо ж ви випікали булочки в розігрітій духовці при високій температурі і робили це занадто довго, вони теж не порадують вас своєю м’якістю. Жорсткою також виходить випічка, для замішування тіста, на яку ви використовували продукти, взяті з холодильника. Це груба помилка!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?

Як варити яйця, щоб добре чистились і не тріскались: ви робили це не правильно. Секрети, які мало хто знає

Якщо ви коли-небудь стикалися із проблемами чищення яєць або хочете дізнатися, як покращити цей процес, то ці корисні поради Вас дійсно здивують.