Володимир Ярославський показав, як приготувати “Київський торт” вдома: як на “МастерШеф”

Київський торт із білим кремом і лісовими горіхами можна приготувати самим удома. Як краще всього це зробити і як найпростіше, показав суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський.

Знаменитий суддя кулінарного проєкту “МастерШеф” Володимир Ярославський, який також є керівником і співвласником декількох ресторанів, розповів, як самостійно приготувати київський торт. Він запевняє, що цю “візитівку” Києва може приготувати кожна господиня в себе вдома. Як це зробити він показав у своєму відео reels, яке виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За словами Володимира Ярославського, київський торт для нього асоціюється зі справжнім святом. Насамперед, він досі пам’ятає, як у дитинстві їздив разом із своєю сім’єю купувати чорний хліб і цей торт. Нині приготувати такий торт удома, це все одно, що повернутися в дитинство. Для того, аби приготувати київський торт, господиням потрібно мати 260 грам білків (це 8 курячих яєць), 100 грам цукру, 60 грам борошна, 10 грам кукурудзяного крохмалю, 170 грам цукру, 10 грам ванільного цукру та 200 грам підсмажених лісових горіхів. Усе це необхідно тільки для того, аби напекти коржів. Цукор бажано мати розділеним саме у тих пропорціях у яких він вказаний.

Для того, аби приготувати крем, знадобиться вісім жовтків, 200 грам молока, 260 грам цукру, 350 грам масла (бажано жирністю понад 80%). А для шоколадного крему заздалегідь знадобиться 20 грам какао-порошку, 20 грам коньяку (дві кришки) та 120 грам горіхів для того, аби просто прикрасити цей кулінарний домашній витвір “мистецтва”. Перше, що слід зробити, це розділити жовтки і білки. Білки потрібно залишити на цілу ніч у тарілці, накритою плівкою, при кімнатній температурі.

Володимир Ярославський показав, як приготувати київський торт вдома
Володимир Ярославський показав, як приготувати київський торт вдома

Тільки наступного дня вже можна перейти до самого приготування торту. У попередньо відставлені білки слід додати дрібку солі, декілька крапель лимонного соку (вижатого в піну), 100 грам цукру, а потім добре збити все це. Всі інгредієнти мають добре розчинитися в білках. Туди ж додати обсмажені крупні горіхи, які перед цим слід подрібнити. Всю цю суміш необхідно розділити на дві частини. Одну з них викласти у форму діаметром 20 см (попередньо змащену олією і встеленою пергаментом) та випікати при температурі 125-130°C протягом 2-2,5 годин.

З білками все зрозуміло. Тепер можна переходити до жовтків. Їх потрібно змішати з молоком, цукром і довести до кипіння. При цьому, не забувати постійно та інтенсивно перемішувати їх вінчиком. Після залишити повністю охолоджуватися. Масло Володимир Ярославський збив до побіління та додавав їх у три прийоми в заварну суміш. Готовий крем він розділив на три частини.

“В одну третину додаю какао та коньяк і ще трохи збиваю”, – пояснив суддя “МастерШеф”.

Останній крок, який залишився, це зібрати весь цей київський торт до купи. На перший корж слід нанести 75% білого крему. Зверху ж, одразу, можна класти уже й другий корж. Боки всього цього слід змастити залишками білого крему. На самий верхній корж Володимир Ярославський додав шоколадний крем. А боки обсипав горіховою крихтою. Після того, як торт повністю охолоне, він буде готовий до споживання.

Схожі статті

Приготувати київський торт за 5 хвилин: які продукти та з якого магазину знадобляться для цього

Учасниця реаліті-шоу "Панянка-Селянка" вигадала, яким чином можна приготувати київський торт усього за 5 хвилин. Для цього не потрібно стояти біля плити. Все робиться дуже швидко.

Торт без випічки за 10 хвилин: покроковий рецепт приготування — змішав, трохи почекав і можна їсти!

Іноді кожному з нас хочеться чогось смачненького та зробленого власноруч. Але часу, а деколи й сил для приготування чогось складного не вистачає. Знайомо? Тоді тримайте рецепт торта за 10 хвилин!

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.