Таку шарлотку не встигатимете пекти: найкращий рецепт до чаю, який проситимуть всі родичі

Євген Клопотенко запропонував урізноманітнити стандартний рецепт шарлотки, який "приївся" вже просто всім. І розповів, що саме можна додавати в тісто до цього пирога.

Під час осені більше всього хочеться по бути вдома, випити чаю, а ще — скуштувати щось смачненьке та домашнє. На цей випадок нині можна приготувати дуже соковиту шарлотку за рецептом відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Він переконує, що цей ароматний бісквіт із хрумкою скоринкою не залишить нікого байдужими. Неабиякого смаку додадуть розпечені яблука всередині цього пирога. А в більшості випадків у кожного вдома завжди є всі необхідні інгредієнти, щоб приготувати саме це.

Для того, аби почати готувати шарлотку, господиням слід взяти два чи три твердих кисло-солодких яблука, дві столові ложки апельсинового соку, п’ять курячих яєць, 200 грам цукру, 200 грам борошна, 20 грам вершкового масла (знадобиться для змащування форми), 10 грам ванільного цукру та одну дрібку солі. Після цього можна переходити до самого приготування, яке слід розпочати з начинки для пирога. Для цього потрібно вимити та очистити від шкірки яблука. Також бажано видалити з них насіння та плодоніжку. Нарізати їх на шматочки, бажано одного розміру.

Євген Клопотенко показав, як приготувати смачну шарлотку
Євген Клопотенко показав, як приготувати смачну шарлотку

Попередньо підготовлені яблука необхідно викласти в глибоку миску та збризнути їх двома столовими ложками апельсинового соку. Останнє слід зробити для того, аби яблука не потемнішали. Замість апельсинового соку можна брати і лимонний, кому що більше подобається. До яблук ще слід додати п’ять грам ванільного цукру. Відставити все це в бік і увімкнути духовку, щоб вона почала розігріватися до 180 градусів.

Тим часом можна приготувати тісто для шарлотки. Для цього потрібно розбити в глибоку миску п’ять яєць, додати туди цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Збити все це міксером так, поки вся ця маса не стане білою й не збільшиться практично вдвічі. По-трохи додати туди 200 грам просіяного борошна і вимішати то все силіконовою лопаткою. Це потрібно для того, аби об’єм збитих яєць не знизився.

Форму для випікання необхідно змастити 20 грамами вершкового масла та злегка посипати борошном. Викласти туди тісто й повністю розрівняти його по формі за допомогою лопатки. Потім рівномірно викласти туди яблука. Випікати пиріг слід протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. А щоб бісквіт зберіг гарну форму після випікання, потрібно, щоб він повністю охолонув. Цукровою пудрою посипати пиріг бажано тоді, коли він не буде теплим. Тоді цукор не буде танути. До шарлотки з яблук також можна додавати мелений кардамон, сік цитрусових (апельсина чи лимона, як було в цьому рецепті). Справжні гурмани можуть спробувати додавати до рецепту мелений імбир (не більше чверті чайної ложки).

Схожі статті

Володимир Ярославський показав, як приготувати “Київський торт” вдома: як на “МастерШеф”

Київський торт із білим кремом і лісовими горіхами можна приготувати самим удома. Як краще всього це зробити і як найпростіше, показав суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський.

Приготувати київський торт за 5 хвилин: які продукти та з якого магазину знадобляться для цього

Учасниця реаліті-шоу "Панянка-Селянка" вигадала, яким чином можна приготувати київський торт усього за 5 хвилин. Для цього не потрібно стояти біля плити. Все робиться дуже швидко.

Торт без випічки за 10 хвилин: покроковий рецепт приготування — змішав, трохи почекав і можна їсти!

Іноді кожному з нас хочеться чогось смачненького та зробленого власноруч. Але часу, а деколи й сил для приготування чогось складного не вистачає. Знайомо? Тоді тримайте рецепт торта за 10 хвилин!

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.