Пісний морквяний пиріг, що і торта не треба: простий десерт в піст, який не соромно і дорогим гостям подати

Морквяний пиріг може стати ідеальним десертом під час посту, адже немає нічого смачнішого та підходящого на стіл перед Великоднем. Дізнайтеся рецепт в нашій статті.

Пісні десерти на справжньому могут бути дуже смачними, якщо знати, як правильно приготувати. Ба більше, ви для себе можете з’ясувати, що вони настільки смачні, що почнете їх готувати і в звичайні дні.

Ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептом пісного морквяного пирога, який не тільки має прекрасні смакові властивості, але дуже корисний. Дивовижно, але він подобається дітям, і також користується популярністю у дорослих.

Інгредієнти

  • Морква — 450 грамів
  • Рослинна олія — 150 мілілітрів
  • Цукор — 200 грамів
  • Манна крупа — 300 грамів
  • Лимон — 1 штука
  • Ізюм — 100 грамів
  • Вода — 150 грамів
  • Ванільний цукор — 1 упаковка
  • Кардамон — 1 чайна ложка
  • Харчова сода — ½ чайної ложки

Технологія приготування морквяного пирога

Духовку одразу ставимо розігруюіватися, адже тісто ми зробимо швидко.

Моркву чистимо та натираємо на тертушці або перетворюємо на пасту блендері. Цедру лимона також натираємо на тертушці.

Рецепт пісного морквяного пирога

Ізюм заливаємо окропом на 5 хвилин. За лимону вичавлюємо сік. Половину вносимо до моркви, яка у нас вже перемішана з цедрою. Додаємо цукор, ванільний цукор, кардамон. Вливаємо воду та вносимо манну крупу. Залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб манка набрякла.

Пісний морквяний пиріг

Усе добре перемішуємо та додаємо ізюм. Залишками лимонного соку гасимо харчову соду і вносимо її до тіста. Все добре перемішуємо та починаємо переливати у форму. Її попередньо змащуємо рослинною олією та посипаємо манкою, щоб пиріг не пригорав.

Як приготувати пісний морквяний пиріг

Ставимо пиріг у розігріту духовку при 100 вісьми 10 градусах на годину. За бажанням до тіста також можна додати горіхів.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.