Склянка варення, склянка кефіру, яйце: пиріг на пісочному тісті до чаю, який тане в роті – простіше простого

Пироги на пісочний основі — це універсальний десерт, який може готуватися з найрізноманітнішою начинкою, але завжди не втрачає своєї актуальності.

Рецепти пісочного пирога, солодкого чи несолодкого – смачне частування з ситного тіста. Така страва обов’язково порадує не тільки любителів пирогів з м’ясними або овочевими начинками, але й ласунів, які віддають перевагу ягодам, фруктам або солодкому сиру.

Відкритий або закритий варіант пирогів з пісочного тіста, та чи інша начинка, прикраса – справа смаку та переваг вашої родини. Приготувати правильне пісочне тісто можна досить швидко. Головне, трохи витримати його у холоді. Тоді ваша випічка стане розсипчастою та напрочуд ніжною.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 300 грамів
  • Вершкове масло — 200 грамів
  • Яєчні жовтки — 2 штуки
  • Розпушувач — 2 третини чайної ложки
  • Цукор – 40 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Ванілін — за смаком
  • Начинка — на вибір

Рецепт приготування пісочного тіста

Перш за все відділіть жовтки від білків. Жовтки внесіть у миску та додайте сіль. Цей крок обов’язковий, адже таким чином ви повністю розчините жовтки. Потім додайте цукор та ванілін і ретельно збийте. Додайте розпушувач.

Рецепт пісочного тіста

В іншу миску натираємо вершкове масло на тертушці. Вносимо пшеничне борошно та добре перемішуємо. Обидві маси поєднуємо та добре замішуємо тісто, поки вона не стане однорідним.

Рецепт пирога з пісочного тіста

Обгорніть тісто харчовою плівкою та поставте в морозилку на годину. Тим часом займемося начинкою.

Як приготувати пісочний пиріг

У нашому випадку це буде полуниця. Щоб вона була густою та не карамелізувалася сильно, миємо її, переносимо у каструлю. Додаємо цукру на свій смак. Також додаємо одну ложку крохмалю. Розчавлюємо полуницю і проварюємо її до загустіння.

Пісочний пиріг з начинкою

Через годину дістаємо тісто. Розкатуємо його скалкою, при цьому зберіг ще декілька шматочків для прикрас. Беремо форму, змащуємо її рослинною олією та розподіляємо тісто. Наливаємо начинку. З залишків тіста робимо стрічки, з яких формуємо корзинку. Після цього відправляємо пиріг у попередньо розігріту духовку. Пиріг має випікатися годину при 180 восьмидесяти градусах. Білок ви можете використати для змащування поверхні пирога, таким чином він буде блищати і не стане тріскатися через високі температури.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.