Готуємо популярний японський десерт моті без випічки: топовий рецепт з ТікТок + 5 варіантів начинок

Останні декілька років японський десерт, який готується з рисового борошна моті набуває неабиякої популярності. Найприємніше — це те, що його можна приготувати в домашніх умовах.

Японська кухня від інших кухонь світу відрізняється своєю багатовіковою історією, своїми традиціями та звичаями. Тому перед тим, як судити або критикувати улюблені японцями страви, бажано ознайомитися з історією національної кухні країни Вранішнього Сонця, що сягає своїм корінням в давню давнину.

Секрет японської кухні не лише у уважному підборі інгредієнтів для багатьох страв, але й у красі їхньої подачі на столі. Згідно з національною традицією, на столі у японців можуть бути лише ті продукти, які подарувала японська земля та вода. А головним завданням кухаря є не лише приготувати їх, а й зберегти у готових стравах усі первісні властивості продуктів.

Давайте дізнаємося, як приготувати вдома найпопулярніший японський десерт!

Інгредієнти

  • Борошно рисове – 100 грамів
  • Цукор – 50 грамів
  • Вода – 180 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 грамів
  • Сир вершковий – 70 грамів
  • Ягоди різні– 50 грамів

Як приготувати японські солодощі

Ягоди промити, почистити. Ягоди мають бути обов’язково свіжі. Якщо взяти полуницю, краще, щоб вона була невеликою за розміром, а лохина повинна бути навпаки великою. Ягід потрібно зовсім небагато. На цю кількість тіста у мене пішло 5 різних начинок.

Приготувати тісто. Для цього в миску налити воду, додати цукор, всипати борошно рисове, перемішати до однорідності.

Готуємо популярний японський десерт моті

Миску з тістом накрити харчовою плівкою і поставити в мікрохвильову піч на 2 хвилини при максимальній потужності. Після закінчення часу вийняти миску з тістом з мікрохвильової печі. Тісто має бути щільним. Дати охолонути.

Далі присипати стіл крохмалем. Взяти небагато тіста (приблизно 1 ст.л.) і розкачати його руками у коло. У центр покласти 1 чайну ложку сиру сиру і 1 будь-яку ягоду, зібрати в кулю, заліпити краї і сформувати тістечко.

Готуємо популярний японський десерт моті

Виконати те саме з рештою тіста і начинкою. Охолодити в холодильнику протягом півгодини.

Подавати на тарілках або у формах для кексів. Для красивої подачі можна також полити тістечка сиропом або супроводити його свіжими фруктами та ягодами.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.