Класичні пишні пончики: в тісто треба додати один секретний інгредієнт і воно не буде опадати після остигання

Пишні солодкі пончики по справедливості вважаються одним з найпопулярніших десертів в усьому світі. Що може бути краще пончику з ніжною глазур'ю та солодкою начинкою?

Пончиками називають обсмажені у маслі вироби із тіста. Готують їх із начинкою або без неї. Як начинку для пончиків можна використовувати повидло, варення, джем, молоко, що згущене молоко, шоколад, вершки, ягідне пюре та інші інгредієнти.

Найпростіші пончики, приготувати які зовсім нескладно, мають круглу форму без отвору або форму бублика. На пострадянському просторі вони ще відомі під назвою пишки. Пончики зустрічаються у національних кухнях в інших країнах. Наприклад, французи називають таку випічку фритами, іспаномовні країни – бунуелос, а в інших країнах світу їх називають ще битти, які можуть бути квадратними, круглими або виглядати як звичайна смужка тіста. Про всі ці різновиди пончиків, рецепти та способи їх приготування докладніше можна дізнатися в мережі.

Пончики – дуже ніжні та калорійні ласощі, які зазвичай готують із дріжджового тіста. Але зробити хороше дріжджове тісто – завдання непросте і трудомістке, тому кулінари придумали рецепти приготування пончиків без дріжджів. Це прискорило та спростило процес приготування страви, а його пишність та ніжна структура забезпечується за рахунок використання харчової соди або пекарського порошку.

Пончики без дріжджів зазвичай формують у вигляді невеликих кульок і відразу ж відправляють в киплячу олію. Смажити їх можна в каструлі з товстими стінками або електричною фритюрницею. Готові пончики викладають на паперову серветку, щоб усунути надлишки жиру, а потім посипають цукровою пудрою (можна додати трохи кориці).

Приготувати таке частування для всієї родини можна легко та швидко. Продуктів для цього потрібно не дуже багато (сметана або кефір, яйця, цукор і трохи солі, борошно, сода або розпушувач). Найчастіше пончики обсмажують у великій кількості рослинної олії, після чого вони набувають чудової хрумкої скоринки. Але, існують рецепти, що пропонують спекти пончики в духовці або в мультиварці. Для ще більшої привабливості (особливо для маленьких ласунів) готові ласощі посипають цукровою пудрою або печуть їх з різними смачними начинками.

Інгредієнти

  • Борошно — 500 грамів
  • Курячі яйця — 4 штуки
  • Молоко згущене — 1 банка
  • Харчова сода — пів чайної ложки
  • Рослинна олія — на смак
  • Цукрова пудра — на смак

Приготування пишних пончиків

З’єднати яйця, згущене молоко, додати соду, гашену оцтом, насипати борошно, розмішати, замісити не дуже круте тісто.

Тісто для пончиків на кефірі
Тісто для пончиків 

Скачати тісто ковбаскою, нарізати на невеликі шматки, скачати кульки.

Рецепт пишних пончиків на кефірі
Рецепт пишних пончиків 

Смажити кульки до золотистого кольору на сковороді. Викласти пончики на серветку – вона вбере зайву олію. Обваляти пончики на згущеному молока в цукровій пудрі.

Схожі статті

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.