Цю смакоту ви миттєво приготуєте та миттєво з’їсте: пирога за цим простим рецептом завжди буде мало

Здається, що шедеври світової кулінарії завжди готуються дуже складно та довго, але насправді це зовсім не так. Деякі французькі смаколики можна приготувати нашвидкоруч та справити неабияке враження на гостей.

Пироги – чудове частування. Ніхто з гостей ніколи не відмовиться від солодкого пирога з фруктами чи ягодами чи від ситного пирога з рибою, фаршем чи рисом. Але не завжди господиня може встигнути приготувати заздалегідь цю смачну страву. Різноманітні рецепти пирогів, які готуються швидко, так звані пироги на швидку руку, зможуть виручити в екстреній ситуації або значно заощадити час приготування сімейного обіду чи вечері. Варіантів багато, і ви обов’язково знайдете той рецепт пирога, що вам до вподоби. Ми ж пропонуємо ознайомитися з тартом Татен.

Татен – знаменитий французький яблучний пиріг-перевертень. Карамелізовані яблучка та повітряне тісто зверху них – ось і все, з чого складається класичний рецепт татена. З’явився він випадково, через неуважність чи забудькуватість однієї з сестер Татен, яка готувала яблучний десерт для постояльців готелю. Незабаром цей пиріг став невід’ємною частиною меню ресторану Франції. Та й кулінари інших країн не лише перейняли рецепт, а й додали кожен щось своє.

І тепер татен – це не тільки різновид улюбленої всіма шарлотки, але й напрочуд смачний пиріг з іншими фруктами (персиками, ананасами, грушами, сливами) та ягодами. Відмінний татен виходить також із шинкою або різними овочами (баклажанами, томатами, цибулею).

Інгредієнти

  • Яблука — 4 штуки
  • Тісто листкове — 1 штука
  • Вершкове масло — 2 столових ложки
  • Цукор — 2 столових ложки
  • Кориця – пів чайної ложки

Як правильно приготувати яблучний пиріг по-французьки

Прогріти на сковороді вершкове масло з цукром, прибрати з вогню. Викласти тонко нарізані яблука внахлест. Готове листкове тісто розкотити до діаметра сковороди та накрити яблука.

Рецепт смачного яблучного пирога

Пекти протягом півгодини при температурі 180 градусів. Пиріг трохи остудити. Перевернути Тарт Татен з яблуками тістом вниз на велику тарілку.

Приготування смачного яблучного пирога

Самостійно тісто для цього пирога можна приготувати з борошна, нарізаного шматочками охолодженого вершкового масла і дуже холодної (з морозилки) води. Страву можна подати з морозивом або як самостійний десерт із збитими вершками.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.