Три яйця — і м’який наче хмарка пиріг готовий: рецепт фантастичної малинової випічки для всієї родини

Пироги дають можливість нам не тільки отримати задоволення від десерту, але й на хвилинку забути про проблеми і перенестися в дитинство, з яким в нас асоціюється цей смак.

Малина – дуже смачна та корисна ягода, яку широко застосовують і в медицині, і в кулінарії. На її основі готують ароматне варення, компоти, морси та різну випічку, яка скрасить сімейне чаювання та буде доречною на святковому столі. Такі десерти порадують своїм апетитним виглядом і принадним ягідно-здобним ароматом.

Існує безліч рецептів випічки з малиною. З нею роблять чудові пироги (відкриті, закриті та заливні), кекси, трубочки, слойки, святкові торти, печиво, чізкейки, пиріжки, приготовані в духовці або на сковороді, віденські вафлі та багато іншого. Подають випічку з малиною зазвичай в холодному вигляді з гарячими напоями (чаєм або кавою), а прикрашають її найчастіше свіжими ягодами, листочками м’яти та цукровою пудрою.

Від пирога з малиною ніхто не відмовиться. Цей неповторний малиновий аромат, що пам’ятається з дитинства, навіює спогади, насолода піднімає настрій, гарний колір радує. Свіжі ягоди прикрасять вашу випічку у ягідний сезон. Малинове варення, яке ви заготовили про запас, нагадає про літо. Великими або маленькими пирогами завжди приємно пригостити гостей. Вони чудово підходять для посиденьок із сім’єю за чашкою вечірнього чаю.

Інгредієнти

  • 250 г цукру
  • 110 г несолоного вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка малини
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3/4 ч. л. ванілі
  • 3/4 склянки добре збитого кислого молока
  • 1/2 ч. л. соди
    1/4 ч. л. солі

Як приготувати смачний пиріг з малиною

У невеликій мисочці змішати розпушувач, соду, сіль та борошно, відставити ємність убік.
Взяти велику миску, збити в ній міксером на малій швидкості 200 г цукру з вершковим маслом.

Як приготувати най смачніше малинове варення
Як приготувати малиновий пиріг

Додати в масу ваніль, вбити яйця, все ретельно перемішати.
У три підходи, не поспішаючи, всипати у велику миску (зі збитою масою) кисле молоко і борошняну суміш наступним чином: спочатку борошно, потім молоко, знову борошно, потім знову молоко і так до кінця, поки останньої не буде всипане борошно.

Після того, як усі інгредієнти виявляться у великій мисці, тісто необхідно ретельно перемішати.
Готове тісто потрібно розподілити по всьому деку, зверху рівномірним шаром викласти свіжу малину і посипати всі 2 ст.л. цукру.

Деко відправити до попередньо розігрітої духовки, випікати пиріг з малиною на кислому молоці при 180 градусах до утворення золотистої скоринки в районі 35-40 хвилин.

Рецепт смачного пирога з малиною

Після того, як пиріг буде готовий, необхідно залишити його у вимкненій та закритій духовці ще на 10 хвилин, а потім подати до столу.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.