Найсмачніший пиріг на Горіховий Спас: цей десерт просто тане у роті, а зʼїдається майже одразу

Горіхові десерти – це окремий вид задоволення. Рецептів їх приготування існує безліч, але який же саме обрати? Починати треба завжди з більш простих страв!

Горіхи – не тільки смачні, а й корисні ласощі, що містять широкий спектр вітамінів та мікроелементів. Їх їдять так або додають до різних страв, наприклад, можна зробити дуже смачний пиріг.

Ці ласощі порадують особливим смаком, ароматом і простотою приготування. Рецепти пирогів з горіхами дозволять прикрасити не лише сімейне чаювання, а й будь-яке святкове гуляння. Їх основу готують із різних видів тіста – пісочного, бісквітного, дріжджового та листкового, а ось з горіхів перевага надається саме волоським, можна використовувати фундук. Їх перебирають, щоб не допустити попадання в пиріг перегородок та шкаралупок і подрібнюють – рубають ножем або розминають качалкою. Їх висипають прямо в тісто або викладають у вигляді начинки.

Дуже часто в пиріг додають додаткові інгредієнти (родзинки, мак, яблука, апельсини, груші, кунжут, сир, курагу та мед). А щоб десерт вийшов ще смачнішим – горіхи спочатку обсмажують на сухій сковороді, а потім подрібнюють. Випікають пиріг з горіхами в духовці та мультиварці, а подають у остиглому вигляді з чаєм та іншими напоями.

Інгредієнти

  • Цукор –150 г
  • Молоко – 125 мл
  • Борошно – 120 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 5 г

Як приготувати пиріг з горіхами

Сирі курячі яйця збити з цукровим піском. Окремо розтопити і охолодити вершкове масло, додати нього в яєчну суміш.

Рецепт неймовірного горіхового пирога

Подрібнити очищені волоські горіхи, змішати з борошном, додати розпушувач. Суміш порціями, поперемінно з молоком, додати яєчну масу.

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Вилити тісто. Духовку розігріти до 180 градусів, пекти пиріг протягом півгодини або трохи довше.

Рецепт пирога з волоськими горіхами

Готову страву охолодити, посипати цукровою пудрою, прикрасити горіхами.
Для приготування пирога замість волоських горіхів можна використовувати кедрові горішки або фундук.

Пиріг можна поділити навпіл та змастити будь-яким кремом. Так десерт стане ще смачнішим та ніжнішим.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.