Пиріг з яблуками “Хмаринка”: вишукана смакота, яка буквально тане у роті, тільки-но потрапляє до нього

Яблучний пиріг з манкою - це популярна солодка страва, що складається з тіста, шару нарізаних яблук та посипання з манки, цукру та вершкового масла.

Яблучний пиріг із манкою – це дуже смачний десерт до чаю. Страва так називається, тому що основним інгредієнтом у ньому є яблука, а для приготування використовується також манка – крупа із пшеничного зерна. У розрізі пиріг нагадує торт. За смаком виходить дуже ніжний та смачний. Готується швидко. Хоча б раз у житті обов’язково варто спробувати! Можливо, дехто з вас пробував цей десерт у дитинстві.

Історія яблучного пирога з манкою сягає корінням у багато століть тому. У Європі використання яблук у випічці було популярним способом отримання солодких та ароматних десертів. Згодом пироги з манкою та яблуками стали дуже популярними у Німеччині, Австрії та інших країнах Центральної Європи. Вони стали символом домашнього затишку та традиційної кухні.

Яблучний пиріг з манкою є джерелом різних корисних речовин, включаючи вітаміни А і С, клітковину та поживні речовини. Яблука містять антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему та захистити організм від вільних радикалів. Манка багата на вуглеводи і білки, що робить пиріг живильним і ситним.

Однак яблучний пиріг з манкою також може мати деяку шкоду, особливо для людей з підвищеним рівнем цукру в крові або проблемами з травленням. Пиріг містить цукор та вуглеводи, які можуть викликати у деяких людей різкий стрибок глюкози в крові.

Інгредієнти

  • Яблука – 1.5 кг
  • Кориця — 1.5 ч. л.
  • Вершкове масло – 120 г
  • Борошно пшеничне I сорту – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ст.

Як приготувати смачний яблучний пиріг

В одну ємність висипаємо сухі інгредієнти: манку, цукор, борошно, розпушувач. Перемішуємо. Тісто готове.

1,5 кг яблук слід відчистити. Можна використовувати кисло-солодкі яблука чи кислі. Тут на ваш розсуд. Натираємо на круглій тертці, додаємо корицю. Якщо використовуєте все-таки солодкі яблука, то краще збризкайте їх лимонним соком, щоб пиріг не вийшов солодким.

Яблучний пиріг без тіста
Як приготувати смачний яблучний пиріг

Беремо форму, рясно змащуємо вершковим маслом і формуємо пиріг. З усього тіста має вийти близько 4 частин – стільки ж вийде і коржів. Перший шар – тісто, сухі інгредієнти. Одну частину тіста викладаємо у форму.

Далі викладаємо яблука, утрамбовуємо. Повторюємо схему сухі інгредієнти-яблука, доки продукти не закінчаться.

Вершково-яблучний пиріг рецепт
Як приготувати смачний яблучний пиріг

Коли шари закінчаться, потрібно трохи присипати борошном і додати охолоджене вершкове масло натерте на круглій тертці. Поступово розподіляємо. Відправляємо пиріг у духовку за 180 градусів на 50-55 хвилин. Потрібно досягти золотистої скоринки.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.