Рецепт класичного медовика із заварним кремом: цей незабутній смак дитинства вразить смакові рецептори

Торт Медовик є надзвичайним десертом, смак якого відомий кожному ще з дитинства. Ніжність та аромат меду зробить його вибором №1 для будь-якого святкового заходу.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 2 яйця категорії С0
  • 50 г вершкового масла 82,5%
  • 2 ст. ложки рідкого меду
  • Від 200 до 250 г цукру
  • Від 500 до 550 г борошна
  • 1 ч. ложка соди

Для заварного крему:

  • 500 мл молока 3,2%
  • 2 яйця категорії С0
  • 50 г борошна
  • Від 150 до 200 г цукру
  • 100 г вершкового масла 82,5%
  • 10 г ванільного цукру

Приготування коржів:

Розпочнемо зі створення медових коржів. У великій каструлі об’єднайте 2 яйця категорії С0, 50 г вершкового масла 82,5%, 2 ст. ложки рідкого меду та від 200 до 250 г цукру. Ретельно змішайте ці інгредієнти.

Поставте каструлю на помірний вогонь і продовжуйте мішати суміш до повного розчинення кристалів цукру.

Коли маса нагріється і цукор розчиниться, додайте 1 ч. ложку соди. Під час цього процесу маса почне пінитися і збільшуватися в об’ємі. Енергійно перемішуйте і тримайте на вогні ще пів хвилини.

Зніміть каструлю з вогню та почніть поступово додавати просіяне борошно (не додавайте все одразу, робіть це поступово). Замісіть тісто, воно має стати м’яким.

Розділіть тісто на 6-8 рівних частин і сформуйте з кожної частини тіста кульку. Обсипте кульки борошном, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник для охолодження.

Приготування заварного крему:

У невеликій каструлі поєднайте 50 г борошна, від 150 до 200 г цукру, 10 г ванільного цукру і 2 яйця категорії С0. Ретельно змішайте цю суміш до однорідності.

Додавайте молоко поступово і добре перемішуйте масу до однорідного стану.

Поставте каструлю на помірний вогонь і безперервно помішуйте молочну масу. Як тільки заварний крем почне закипати, зніміть його з вогню.

Додайте м’яке вершкове масло 82,5% в гарячий заварний крем і ретельно змішайте, поки масло не розчиниться повністю. Накрийте заварний крем плівкою для їжі, так щоб вона прямо прилягала до поверхні крему, і остудіть його до кімнатної температури.

Найкращий рецепт класичного медовика із заварним кремом
Найкращий рецепт класичного медовика із заварним кремом

Збираємо торт:

Посипте робочу поверхню борошном, вийміть підготовлене тісто з холодильника та ретельно розкачайте медові коржі. Перенесіть їх на папір для випічки.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте медові коржі 3-4 хвилин, вони мають стати золотистими.

Негайно після випічки обріжте коржі, оскільки вони стануть твердими і крихкими, якщо охолонуть. Покладіть тарілку або форму потрібного вам діаметра на гарячий корж і обріжте його за формою. Не викидайте обрізки – вони знадобляться для прикраси боків та вершкового шару торта.

Покривайте заварним кремом кожен корж та складайте їх один на одного. Змастіть боки та верх торта залишками крему. Щедро обсипте торт крихтою від обрізків коржів (заздалегідь розмеліть їх в блендері).

Поставте медовий торт з заварним кремом в холодильник на ніч або на кілька годин для насичення смаку.

Прикрашаємо медовик:

Фрукти та ягоди. Ви можете використати фрукти та ягоди, для прикраси. Обсипте верхній шар торта фізалісом, ягодами полуниці, чорниці або малини, це додасть свіжості та гармонійно підкреслить смак медовика.

Горіхи: Хорошою ідеєю може бути додавання горіхів на верхній шар торта (Чудово підійде волоський горіх).

Живі квіти. Квіти є популярним та чудовим варіантом прикраси для тортів, включаючи медовик. Переконайтеся, що квіти, які ви використовуєте не є токсичними.

Смачного!

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.