Хрумкі ззовні та ніжні всередині чуррос: рецепт іспанського десерту, який обожнюють в усьому світі

Пропонуємо приготувати десерт, що подають в ресторанах по всьому світу. Традиційна іспанська страва здивує своїм насиченим смаком та приємним ароматом.

Чуррос має старовинну історію та глибокі корені у кулінарних традиціях Іспанії. Хоча точні джерела історії чуррос не завжди є чіткими, ця страва відома вже протягом століть і стала важливою частиною іспанської кухні.

Чуррос стали особливо популярними в середньовіччі, коли вони призначалися як ласощі для королівських дворів та національних свят. З часом вони також стали вуличною їжею та прийшли в ресторани та кафе.

Сьогодні чуррос – це не тільки традиційна іспанська страва, але і знаковий символ іспанської кухні, їх можна знайти в ресторанах по всьому світу. Вони є популярним десертом на ярмарках та святкових заходах

Інгредієнти

  • 100 грамів борошна
  • 160 мілілітрів води
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/3 чайної ложки солі
  • 60 грамів вершкового масла
  • 2 яйця

Рецепт приготування

Готуємо заварне тісто. Нам потрібна каструля з товстим дном. Додаємо в каструлю воду, цукор, сіль та вершкове масло. Нагріваємо все на середньому вогні. Масло має розтанути, а вода закипіти. Коли це сталося висипаємо все борошно, заздалегідь його потрібно просіяти через сито. Гарно та швидко вимішуємо. Коли тісто зібралося в шар, продовжуємо його просушувати при постійному помішуванні протягом 1-2 хвилин. Обов’язково на маленькому вогні. Знімаємо з вогню та близько хвилини помішуємо. Коли тісто трохи охололе, по одному вмішуємо яйця. Вимішуємо гарно, до однорідності.

Простий рецепт приготування іспанського чуррос
Простий рецепт приготування іспанського чуррос

В посуд с товстим дном наливаємо рослинну олію. Вмикаємо вогонь. Тісто перекладаємо в кондитерський мішок. В нагріте масло відсаджуємо “ковбаски”. Скажемо на середньому вогні до рум’яного кольору. Викладаємо готові вироби на паперові рушники, щоб зібрати зайвий жир. Можна обсипати чуррос цукром та корицею. Смачного.

Простий рецепт приготування іспанського чуррос
Простий рецепт приготування іспанського чуррос

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.