Торт, що знайомий кожному: порадуйте родину ніжним, м’якеньким та неймовірно ароматним медовиком

Смак цього десерту дуже гармонійний. Ніжні, пухкі коржі, легкий крем і на завершення ягідна, ненав'язлива кислинка. Порадуйте близьких незрівнянним тортиком.

Інгредієнти

Медові коржі:

  • 2 яйця
  • 150 грамів цукру
  • 2 грамів солі
  • 100 грамів меду
  • 100 грамів вершкового масла
  • 5 грамів соди
  • 400 грамів борошна

Малинова начинка:

  • 200 грамів пюре (свіжу або розморожену малину пробити блендером і протерти через сито)
  • 20 грамів цукру
  • 10 грамів крохмалю

Сметанно-вершковий крем:

  • 400 грамів вершків 33-35%
  • 400 грамів сметани 25%
  • 70 грамів цукрової пудри
  • ваніль

Рецепт приготування

Готуємо тісто. В сотейник відправляємо яйця, мед, цукор, сіль. Все це перемішуємо до однорідності. Потім додаємо вершкове масло кімнатної температури, нарізане на шматочки. Відправляємо сотейник на середній вогонь. Помішуючи доводимо масу до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо сотейник з вогню.

Рецепт приготування смачного та ароматного медовика
Рецепт приготування смачного та ароматного медовика

В гарячу масу всипаємо соду та активно перемішуємо. Сода буде реагувати з медом, маса буде світлішати та збільшуватися в об’ємі. Охолоджуємо до теплого стану. Температура має бути не вище 35 градусів. Додаємо просіяне борошно, невеликими порціями. Вимішуємо тісто. Вона має вийти м’яким та буде трохи липнути до рук, але більше борошна не додавайте. Після того, як воно охолоне стане більш щільне. Тісто завертаємо в плівку та кладемо в холодильник.

Рецепт приготування смачного та ароматного медовика
Рецепт приготування смачного та ароматного медовика

Готуємо малинову начинку. В сотейник відправляємо малинове пюре, кукурудзяний крохмаль та цукор. Гарно перемішуємо, щоб крохмаль повністю розчинився. Ставимо сотейник на вогонь, доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Кип’ятимо масу хвилину, щоб крохмаль загус. Охолоджуємо.

Рецепт приготування смачного та ароматного медовика
Рецепт приготування смачного та ароматного медовика

Повертаємося до тіста. Розділяємо тісто на 12 рівних частин. Розкачуємо тісто в тонкі коржі, протикаємо їх виделкою та відправляємо випікатися. Випікаємо при температурі 180 градусів. Випікаються вони швидко, приблизно 2-3 хвилини. Обрізаємо зайве від коржа за допомогою тарілки.

Рецепт приготування смачного та ароматного медовика
Рецепт приготування смачного та ароматного медовика

Готуємо крем. Сметану, вершки, цукрову пудру та ваніль збиваємо міксером. Збираємо торт. Кожен корж перемазуємо кремом, а після кожного другого додаємо шар з малинової начинки. Ззовні промазуємо торт кремом та прикрашаємо крихтою з тіста, що обрізали, коли вирівнювали коржі. Залишаємо торт просочитися на 6-8 годин, краще на ніч.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.