Рецепт американського гарбузового пирога з корицею: незвична страва, яка урізноманітнить раціон і чаювання

З приходом холодів з'являється бажання насолоджуватись смачною та ароматною випічкою. Серед найкращих осінніх десертів особливе місце займає американський гарбузовий пиріг. Приготуйте його вдома!

Інгредієнти (на 8 порцій):

Для тіста:

  • Вершкове масло – 130 г
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Ванільний цукор – ½ ч. ложки

Для начинки:

  • Гарбузове пюре – 300 г
  • Згущене молоко – 320 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Кориця мелена – 1/2 ч. ложки
  • Мускатний горіх мелений – 1/2 ч. ложки
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1 дрібка
Рецепт американського гарбузового пирога з корицею: неймовірний смак та аромат
Рецепт американського гарбузового пирога з корицею: неймовірний смак та аромат

Приготування:

Підготуйте всі необхідні продукти для приготування американського гарбузового пирога. Вершкове масло має бути охолодженим.

Створіть основу для вашого пирога.Нарізаємо холодне вершкове масло на кубики та додаємо борошно. Розтираємо обидва інгредієнти до стану крихти. Додаємо до маси одне яйце, ванільний та звичайний цукор. Замішуємо та отримуємо м’яке та нелипке тісто. Відправляємо його в холодильник.

Приготування гарбузового пюре. Почистьте гарбуз та видаліть насіння. Наріжте м’якуш кубиками. Покладіть у сотейник або каструлю з глибоким дном, додайте трошки води та тушкуйте до м’якості та поки вся вода не випарується. За допомогою блендера подрібніть м’якуш до однорідної маси. Для більшої ніжності отримане пюре можна пропустити через сито.

Рецепт американського гарбузового пирога з корицею: неймовірний смак та аромат
Рецепт американського гарбузового пирога з корицею: неймовірний смак та аромат

Розігрійте духовку до 200 градусів. До гарбузового пюре додаємо згущене молоко і добре перемішуємо. Сюди ж вбиваємо яйця, всипаємо корицю, мускатний горіх, сіль та ванільний цукор. Добре перемішуємо.

Дістаємо тісто з холодильника та викладаємо його в форму (діаметром 23 см) для випічки. Розрівнюємо його по всій поверхні та формуємо бортики. Додаємо до тіста начинку.

Випікаємо гарбузовий пиріг в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин. Після цього зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо пиріг ще протягом 40 хвилин.

Готовому десерту даємо повністю охолонути. Американський гарбузовий пиріг готовий. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.