Улюблені ласощі з дитинства, яким навчила бабуся: хрумке печиво “Хворост”, що так просто готувати

Мабуть, кожен пам'ятає смак улюбленого печива з дитинства. А готується воно досить легко й бюджетно, адже з малої кількості інгредієнтів виходить багато печива.

Хворост – це смачний десерт до чаю. Він простий у приготуванні й дуже хрумкий. Крихкість печива залежить від того, наскільки тонко розкачати тісто під час приготування. Тоді воно дійсно вийде хрустким, розсипчастим і танутиме в роті.

Інгредієнти

  • Велике яйце – 1 штука
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Вода -1 столова ложка
  • Горілка – 1 столова ложка
  • Дрібка солі
  • Борошно – 140-160 грамів

Рецепт приготування

У мисці розтираємо яйце з цукром, додаємо горілку, сіль та воду. Гарно перемішуємо до однорідності. Якщо ви не любите дуже солодке тісто, цукор можна взагалі не класти, солодкий смак печиво отримає завдяки цукровій пудрі. Всипаємо борошно та вимішуємо тісто. Має вийти кулька гладенького тіста. Накриваємо його  рушником, або харчовою плівкою та залишаємо відпочити на 1 годину.

Простий рецепт приготування улюбленого печива "Хворост"
Простий рецепт приготування улюбленого печива “Хворост”

Розділяємо його на дві частини. Розкачуємо першу частину тіста дуже тоненько, як листок паперу. Нарізаємо пласт на ромбики. По центру кожного робимо надріз. Формуємо хворост, для цього подіваємо один з країв у отвір.

Простий рецепт приготування улюбленого печива "Хворост"
Простий рецепт приготування улюбленого печива “Хворост”

У сковорідку наливаємо рослинну олію, приблизно 1.5 сантиметри. Горно його розігріваємо на середньому вогні, приблизно 10 хвилин. Якщо є термометр – температура має бути 170 градусів. Смажимо до рум’яного кольору, приблизно по 30 секунд, з обох боків. Викладаємо хворост на паперовий рушник, щоб увібрати зайву олію. Готовий хворост, після охолодження, прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного.

Простий рецепт приготування улюбленого печива "Хворост"
Простий рецепт приготування улюбленого печива “Хворост”

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.