До чаю за лічені хвилини, без духовки і випічки: рецепт лінивого торта – неймовірно простий у приготуванні

Ваше сімейне свято потребує чогось виняткового? Цей швидкий рецепт торта без випічки - саме те, що вам потрібно. Ніжне печиво просочене сметанковим кремом стане ідеальним доповненням будь-якої події

Інгредієнти:

Основні:

  • Печиво пісочне – 300-320 г
  • Сметана 20% – 350 г
  • Цукор – 100 г
  • Какао-порошок – 30 г

Для прикраси:

  • Печиво галетне – 60 г
  • Волоські горіхи (за бажанням) – на свій смак

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Бажано, щоб сметана була густою, від 20% жирності. В процесі приготування знадобиться харчова плівка.

Рецепт лінивого торта з какао та печива: швидко та просто
Рецепт лінивого торта з какао та печива: швидко та просто

Готуємо сметанковий крем: У глибокій мисці поєднайте сметану, какао-порошок та цукор. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси за допомогою міксера. Залиште на 5-7 хвилин, щоб кристалики цукру повністю розчинилися.

Підготуйте форму в якій будете збирати торт. Найзручнішою буде квадратна або прямокутна форма. Застеліть її харчовою плівкою, краї повинні звисати (пізніше вони знадобляться, щоб накрити десерт).

Збираємо торт: На дно форми рівномірно викладіть перший шар печива. За необхідності можна розрізати печиво так, щоб воно щільно закривало всю поверхню. Після цього змастіть печиво шоколадно-сметанковим кремом. Кілька ложок відкладіть, щоб потім повністю змастити готовий торт (накрийте харчовою плівкою та покладіть в холодильник).

Рецепт лінивого торта з какао та печива: швидко та просто
Рецепт лінивого торта з какао та печива: швидко та просто

Повторюємо процес: Покладіть ще один шар печива на крем та знову змастіть його. Таким чином продовжуйте цей процес, поки не закінчиться печиво та крем. Останнім має бути шар печива – це майбутній низ десерту. Тонким шаром нанесіть сметанково-какаову масу.

Накрийте верх і краї торта плівкою і відправте в холодильнику на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Після цього розгортаємо плівку, перевертаємо форму на пласку тарілку. Покриваємо всю поверхню торта кремом, який залишився. Подрібніть галетне печиво, прикрасьте торт крихтою та волоськими горіхами. Знову приберіть у холодильник на кілька годин.

Розріжте торт на порційні шматочки та подавайте до столу. Торт з пісочного печива та сметанково-шоколадного крему готовий, смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.