Рецепт італійського апельсинового кексу “Чамбелла”: Незвичний смаколик, що прикрасить святковий стіл

Традиційний італійський кекс з апельсиновим смаком - витончений десерт, що вражає своєю ніжною текстурою та насиченим смаком. Спробуйте приготувати цей диво-смаколик самостійно.

Інгредієнти:

  • Яйця (категорії С0) – 5 шт.
  • Рослинна рафінована олія (оливкова) – 200 мл
  • Апельсин – 300 г (1 шт.)
  • Цукор – 240 г
  • Борошно – 250 г (2 стакани об’ємом 200 мл)
  • Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка (неповна)
  • Цукрова пудра (для прикраси, за бажанням) – на свій смак.

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рослинна олія в нас двох видів: соняшникова – 170 мл і оливкова – 30 мл (щоб у десерта був легкий оливковий смак). Яйця повинні бути кімнатної температури. Апельсин ретельно помийте. Вмикаємо духовку та розігріваємо до 180 градусів.

Яйця та цукор з’єднуємо у великій мисці, перемішуємо.

Рецепт італійського апельсинового кексу Чамбелла
Рецепт італійського апельсинового кексу Чамбелла

З апельсина знімаємо цедру за допомогою терки з маленькими отворами (2 ч. ложки). Вичавлюємо сік з апельсина (70 мл). Цедру та сік апельсина додаємо до яєчної суміші. Сюди ж вливаємо рослинну олію (два види). Перемішуємо.

В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач тіста, додаємо сіль. Перемішуємо. Порціями просіюємо борошно в яйцево-апельсинову масу, перемішуємо. Тісто виходить досить рідке.

Виливаємо тісто в форму (використовуємо глибоку силіконову форму для кексу діаметром 21 см, діаметр отвору – 6 см). Випікаємо кекс в заздалегідь розігрітій до 180 ℃ духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки – вона повинна залишитися чистою і сухою.

Рецепт італійського апельсинового кексу Чамбелла
Рецепт італійського апельсинового кексу Чамбелла

Даємо готовому апельсиновому кексу охолонути протягом 10 хвилин у формі. Після цього перевертаємо форму, виймаємо кекс та залишаємо до повного охолодження.

За бажанням прикрашаємо готовий кекс “Чамбелла” цукровою пудрою (для цього використовуємо ситечко)

Італійський апельсиновий кекс “Чамбелла” готовий, смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.